Klaverblad Verzekeringen presenteert nieuwe algemeen directeur: Sharon van Herel

03 mei 2024 Banken.nl 1 min. leestijd
Meer nieuws over

Sharon van Herel is de nieuwe algemeen directeur van Klaverblad Verzekeringen. Van Herel neemt het stokje over van Albert Bakker, die sinds november vorig jaar de functie ad interim invulde.

De kersverse CEO van de verzekeraar komt over van HDI Global Nederland. Bij de Rotterdamse verzekeraar werkte ze zestien jaar, waarvan de laatste zes als managing director. Daarnaast is ze bestuurslid bij de VNAB, het Verbond van Verzekeraars, de Nederlandse Atoompool en de Stichting Assurantiebeurs Amsterdam.

Klaverblad heeft voor de komende jaren een naar eigen zeggen ambitieuze strategie uitgestippeld, waarbij gezonde groei – met oog voor verduurzaming – de belangrijkste pijler moet zijn.

Klaverblad Verzekeringen presenteert nieuwe algemeen directeur: Sharon van Herel

De ambities van de verzekeraar passen bij die van de nieuwe CEO. “De puzzelstukken voor de toekomst van deze zelfstandige, onafhankelijke coöperatieve verzekeringsmaatschappij zijn duidelijk en spreken mij aan”, legt Van Herel uit.

“Aan mij nu de taak om de puzzel zo te leggen dat de strategie tot de gewenste bedrijfsresultaten leidt. Als pragmatische bouwer houd ik van concrete doelen. Mijn opdracht is helder en nodigt uit om met alle Klaverblad-collega’s en de met ons samenwerkende verzekeringsadviseurs komende jaren het verschil te maken.

Namens de RvC laat voorzitter Annemarie Mijer-Nienhuis weten verheugd te zijn met de nieuwe topbestuurder. “Van Herel is iemand die de potentie ziet in onze organisatie en onze waarden.”

“Tegelijk is ze niet bang om gebaande paden te verlaten. Ze is een leider die Klaverblad Verzekeringen zal uitdagen koers te houden en mee te bewegen met de grote systemische veranderingen waarin we als sector en maatschappij zitten”, aldus Mijer-Nienhuis.

Meer te weten komen over Sharon van Herel? Luister hier de Leaders in Finance podcast met Van Herel in de hoofdrol.