ABN AMRO Groenbank viert vijfjarige verjaardag

19 oktober 2023 Banken.nl 1 min. leestijd
Profiel
Meer nieuws over

Het is alweer vijf jaar geleden dat ABN AMRO de ABN AMRO Groenbank oprichtte. “Pionieren met het oog op de toekomst”, noemt Krista Overwater (manager ABN AMRO Groenbank) het. “Dat is continu vooruitkijken én ondernemen.”

Met spaargeld van klanten uit het Groen Spaar Deposito financiert de Groenbank ondernemers in hun verduurzamingstransitie. De zogeheten Groenleningen en Groenleases zijn specifiek bedoeld voor ondernemers die willen investeren in een duurzamer en toekomstbestendig bedrijf en ontvangen daarvoor een rentekorting. Daarbovenop kunnen de ondernemers bij de Groenbank aankloppen voor advies en het aanvragen van Groenverklaringen.

En daarmee slaat de ABN AMRO Groenbank twee vliegen in één klap. Spaarders en beleggers ontvangen rente over het spaargeld dat zij in het deposito leggen; en zakelijke klanten kunnen middels de leningen hun duurzame ambities waarmaken. De Groenbank maakt dan ook integraal deel uit van de duurzaamheidsstrategie van ABN AMRO.

ABN AMRO Groenbank viert vijfjarige verjaardag

“We hebben inmiddels meer dan €600 miljoen verstrekte groenleningen sinds de oprichting en meer dan 400 tevreden klanten”, vervolgt Overwater. “Dan denk ik aan hele mooie cases als het mede mogelijk maken van een circulair bedrijfspand of bijvoorbeeld de ontwikkeling van een duurzame woontoren.”

Overwater stipt tot slot aan dat de Groenbank niet zonder zijn beleggers en spaarders kan. “De huidige rente voor een Groen Spaar Deposito bedraagt 1,8%. Daar bovenop kan nog fiscaal voordeel worden behaald, dat verschilt per persoon. Inleggen in een Groen Spaar Deposito is al mogelijk vanaf €500 en het heeft een looptijd van 1 jaar.”