Stagiair communicatie Data & IT

Organisatie
Locatie
Amsterdam
Opleidingsniveau
WO
Periode
Type
Werkstage
Vergoeding
Vakgebieden
Deze stage is niet meer vacant

Verzorg de aansluiting tussen de organisatie en IT als stagiair bij de divisie Data & IT van DNB.

Jij hebt impact

Het werk van DNB gaat over financiële stabiliteit en duurzame welvaart. Daar kun jij als stagiair een bijdrage aan leveren. In deze stage ligt de nadruk op het meewerken en ervaring opdoen als communicatiespecialist voor het DNB-brede Data-programma waarin je veel vrijheid krijgt om het contact met de interne stakeholders te versterken. Jij bent de spin in dit web, die ervoor zorgt dat heel DNB onze producten begrijpt en weet welke resultaten we boeken.

Zo doe je dat als stagiair bij DNB
Jij weet hoe je effectief communiceert. Je kan je snel inleven in de verschillende doelgroepen en past je communicatie hierop aan. Je schrijft makkelijk en toegankelijk en zorgt voor een haakje met strategie en programmadoelen. Je bent creatief in het vormgeven van de boodschap: jij kan de ‘look en feel’ van het programma vormgeven, in lijn met de DNB huisstijl. Of het nu SharePoint is of een nieuwsbrief: jij helpt ons om onze boodschap over te brengen.

Wat ga je verder nog doen?

 • Samen met de programmamanager en directe stakeholders maak je een communicatieplan voor het Programma.
 • Helpen bij het vormgeven van de producten- en dienstencatalogus.
 • Bedenken en uitwerken van een ‘look en feel’ voor het Dataprogramma in lijn met de DNB-huisstijl.
 • Het schrijven van copy die aansluit bij de verschillende doelgroepen en dit publiceren via o.a. SharePoint en nieuwsbrieven.
 • Ondersteunen vanuit het Programma in communicatieprojecten met de afdeling Communicatie, zoals het ontwikkelen van animaties.
 • Helpen bij het opzetten van introductieteksten voor nieuwe medewerkers over het Dataprogramma.

Hier doe je dat

Je bent onderdeel van het Data Office, binnen de afdeling Data Services. Je hebt 6 directe collega’s met verschillende achtergronden en expertises en werkt samen met (de teamleads van) Data Services om de DNB-domeinen Centrale Bank, Statistiek, Toezicht & Resolutie en Intern Bedrijf te helpen om de DNB datastrategie te realiseren. De afdeling Data Services bestaat uit ruim 100 collega’s en is onderdeel van de divisie Data & Informatietechnologie. Omdat het programma Data bankbreed werkt, zal je een divers publiek hebben en zal je alle domeinen snel leren kennen.

Bij DNB werken we deels op kantoor, deels thuis; we hanteren daarbij een 50-50-richtlijn. We komen met name naar ons kantoor in Amsterdam om samen te werken en elkaar te ontmoeten. Natuurlijk zorgen we dat je ook thuis uitstekend kunt werken met laptop, telefoon en een goede thuiswerkplekinrichting.

Dit breng je mee

Je bent een doener. Creativiteit en zelfstandigheid gaan bij jou hand in hand. Je zorgt dat je de wensen en eisen van je stakeholders begrijpt en geeft deze een plek in jouw communicatieplan en in de content die je produceert.

Waar zijn we verder nog naar op zoek?

 • Je bent een HBO student Communicatie, of soortgelijke studie.
 • Je bent vaardig in zowel Nederlands als Engels.
 • Je hebt bij voorkeur ervaring met SharePoint.
 • Je bent op korte termijn voor tenminste 20 weken beschikbaar.

Dit bieden we je

Een stage bij een heel diverse, betrouwbare en maatschappelijk betrokken organisatie. Daarnaast is DNB voortdurend aan het innoveren. Dit biedt jou volop kansen je verder te verdiepen en nieuwe ervaringen op te doen. Dit allemaal op een centrale plek in Amsterdam, dus goed per openbaar vervoer bereikbaar!

 • Een stagevergoeding van €510 bruto per maand, op basis van een 36-urige werkweek.
 • Als je geen studentenreisproduct hebt ontvang je een volledige vergoeding van je OV-reiskosten woon-werkverkeer.
 • Een 36-urige werkweek met variabele werktijden, je kunt bijvoorbeeld 4 dagen van 9 uur werken.
 • Toegang tot interne cursussen, workshops en sportfaciliteiten.
 • Een laptop.
 • Je kunt je aansluiten bij JongDNB, de vereniging voor en door jonge medewerkers van DNB. JongDNB verzorgt inhoudelijke en sociale activiteiten, denk aan studiereizen, lunchseminars en maandelijkse borrels. Een geweldige manier om een netwerk op te bouwen binnen DNB waar je ook later in je professionele carrière nog veel plezier van zult hebben!

Solliciteer nu!

Wil jij als stagiair werken met impact? Solliciteer dan direct op deze stage! Als sollicitatie ontvangen we graag een motivatiebrief en je complete cv. Heb je eerst nog vragen? Hieronder staan onze contactgegevens, we vertellen je graag meer!

Wil je ons nog wat beter leren kennen? Bekijk hier de video's en testimonials van collega's en luister naar onze podcasts. Heb je eerst nog vragen? Hieronder staan onze contactgegevens, we vertellen je graag meer!

Voor deze stage is geen justitiële screening van toepassing, wel moet je een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG) kunnen overleggen. Meer informatie over de screening vind je op de pagina Over ons → Sollicitatieproces.

Stage informatie

Organisatie: Organisatie: De Nederlandsche Bank

Locatie: Amsterdam

Opleidingsniveau: $stage.educationLevel.name}

Periode:

Type: Werkstage

Vergoeding:

Meer stages