Stagiair GedragsLab (meewerkstage)

Organisatie
Locatie
Utrecht
Opleidingsniveau
HBO
Periode
Type
Werkstage
Vergoeding
Deze stage is niet meer vacant
Zo ziet jouw baan eruit

Volg jij op dit moment een opleiding in sociale of economische psychologie en wil je weten wat je hiermee in de praktijk kunt? Solliciteer dan op de stagevacature bij het GedragsLab van de Volksbank!

Het GedragsLab is een klein team van sociaal psychologen die gedragswetenschappen toepassen in de financiële sector. Dit doen we door gedrag te begrijpen, veranderen en meten. Deze stage biedt jou de uitgelezen kans om mee te bouwen aan het groeiende team en te leren hoe je gedragskennis in te praktijk brengt!

Over het GedragsLab
De Volksbank is de eerste bank in Nederland die een kernteam van gedragsspecialisten heeft gevormd, genaamd het GedragsLab. Het doel van ons team is om gedragsverandering teweeg te brengen bij klanten en medewerkers. Onze werkzaamheden bestaan voor een groot deel uit echt begrijpen hoe gedrag tot stand komt, voordat we een veranderpoging doen. Daarnaast hechten we grote waarde aan het meten van ons effect, door middel van RCT’s. We werken op veel verschillende thema’s zoals financiële weerbaarheid, duurzaamheid, cyber weerbaarheid en strategische vraagstukken.

Daarnaast houden we ons bezig met het opleiden van collega’s op het gebied van gedragsverandering. Werkzaamheden die hierbij komen kijken zijn het geven van introductiecolleges, het faciliteren van een in-company opleiding over gedragsverandering en het geven van inspiratiesessies. Het doel hiervan is om uiteindelijk de gehele bank met een gedragsbril te laten kijken naar hun eigen werkzaamheden.

Jouw kwaliteiten
We zoeken iemand met organisatorisch talent die stevig in zijn of haar schoenen staat. Je bent in staat doelen om te zetten naar concrete taken en behoudt hierbij het overzicht. Ook ben je sociaal vaardig en in staat een aanspreekpunt te zijn voor collega’s die vragen hebben over gedragsverandering.

Daarnaast ben je theoretisch goed onderlegd als het gaat om sociale psychologie. Hoewel het team bestaat uit ervaren psychologen, valt er namelijk altijd genoeg te leren en ontwikkelen. Een kritische blik wordt daarom zeer gewaardeerd. We zoeken iemand die niet alleen van ons wilt leren hoe je de gedragspsychologie in praktijk brengt, maar die ook verbeterpunten aanwijst waar we nog verder kunnen groeien.

Daarnaast:

  • Zit je op dit moment in de afrondingsfase van een HBO of WO opleiding in de richting sociale psychologie, economische psychologie, arbeids- en organisatiepsychologie, behavioral sciences en/of sociale beïnvloeding;
  • Ben je op zoek naar een meewerkstage en in staat om minstens één dag per week naar ons kantoor in Utrecht te komen;
  • Beheers je de Nederlandse taal;
  • Ben je 36 uur per week beschikbaar, tenzij in overleg iets anders wordt besloten;
  • Startdatum: uiterlijk 1 februari.

Wat bieden wij jou?

  • De unieke kans om te werken in een gedragsteam in de financiële sector;
  • Begeleiding door ervaren gedragspsychologen die altijd voor je klaar staan om je op weg te helpen;
  • De ruimte om een vraagstuk op te pakken waar je hart sneller van gaat kloppen;
  • Een vaste stagevergoeding van €600,- tot €700,- per maand op basis van 36 uur;
  • Een laptop en de mogelijkheid om thuis te werken.

Word jij onze nieuwe stagiair?
We nodigen je van harte uit om te solliciteren. En alvast één tip: wees jezelf. We omarmen de diversiteit van al onze collega’s en zijn oprecht benieuwd naar jou. Vragen over de stage? Neem dan contact op met Janne Manschot via janne.manschot@devolksbank.nl.

Stage informatie

Organisatie: Organisatie: de Volksbank

Locatie: Utrecht

Opleidingsniveau: $stage.educationLevel.name}

Periode:

Type: Werkstage

Vergoeding:

Meer stages