Stage arbeidsmarktcommunicatie

Organisatie
Locatie
Utrecht
Opleidingsniveau
HBO
Type
Werkstage
Vergoeding
Deze stage is niet meer vacant
Zo ziet jouw baan eruit

Studeer jij communicatie, marketing, creative business of een soortgelijke studie en ben jij op zoek naar een leuke, zelfstandige stage boordevol waardevolle ingrediënten.? De Volksbank zoekt een creatieve stagiair en content-lover die de Volksbank op de kaart zet als maatschappelijk werkgever.

Over de stage
Als stagiair werk jij samen met de twee recruitment marketeers om de Volksbank als werkgever nog beter op de kaart te zetten. Hierbij richt jij je via externe en interne arbeidsmarktcommunicatie op het aantrekken en verbinden van medewerkers bij de Volksbank. Je gaat actief aan de slag met het ontwikkelen van content in de breedste zin van het woord, zoals: het schrijven van aansprekende teksten, het ophalen van verhalen van collega’s of het produceren van een nieuwe film voor onze volgende social mediacampagne. Daarnaast zijn we ook voor interne HR-communicatie benieuwd naar jouw ideeën.

Als stagiair arbeidsmarktcommunicatie lever je een waardevolle bijdrage aan alle communicatie, marketing & brand doelen behorend bij recruitment. Gedurende de stage zal je, je onder andere richten op:

  • Meewerken aan het ontwikkelen van social campagnes rondom ons gloednieuwe employer brand en voor onze belangrijkste wervingsdoelgroepen
  • Het vertalen van ons employer brand in verschillende soorten content; blogs, video’s en andere visuals
  • Het zelfstandig ontwikkelen van social media-activiteiten op recruitment vlak
  • Onderhouden en verder ontwikkelen van de werken-bij website, ons belangrijkste wervingskanaal
  • Zelfstandig organiseren van events of bijeenkomsten zoals bijvoorbeeld fotoshoots en/of video opnames specifiek voor onze wervingsdoelgroepen

Hier kom je te werken
Tijdens jouw stage ben je onderdeel van het team HR Arbeidsmarkt. Naar onze mening het leukste team binnen de Volksbank. Het team is verantwoordelijk voor alle instroom binnen de Volksbank en haar merken, SNS, ASN Bank, RegioBank en BLG Wonen.

Wat vragen wij?
Jij hebt altijd nieuwe ideeën. Deze weet jij niet alleen te bedenken, maar ook tot een mooi eindresultaat te brengen. Je neemt hierin zelf het initiatief, durft vragen te stellen en staat open voor feedback. Daarnaast vind je het leuk om samen te werken, maar kun je ook goed zelfstandig aan de slag.

En verder:

  • Volg jij een hbo of wo opleiding in de richting communicatie, creative business of een soortgelijke marketingopleiding
  • Je bent communicatief sterk, zowel mondeling als schriftelijk
  • Je bent minimaal 32 uur per week voor 5 maanden beschikbaar per september 2023 of februari 2024
  • Je bent op zoek naar een meewerkstage, niet een afstudeerstage

Wat krijg je van ons?

  • Een aantrekkelijke stagevergoeding van 600 euro voor hbo en 700 euro voor wo.
  • Een uitdagende stageplek om werkervaring op te doen en je netwerk te verbreden binnen HR én de Volksbank.
  • Je krijgt veel ruimte voor eigen initiatief, een stimulerende werkomgeving en gelegenheid om voorbij de grenzen van je stageopdracht te kijken.
  • Begeleiding zal plaatsvinden door de twee recruitment marketeers uit het team.
  • Ten slotte is er binnen de Volksbank een jongerenvereniging, ‘JongVolk’ die activiteiten voor startende werknemers organiseert zoals (online) borrels en workshops. Een goeie kans om je netwerken uit te breiden en nieuwe mensen binnen de Volksbank te leren kennen.

Kom jij bij ons stage lopen?
Ben jij enthousiast geworden en wil jij graag bijdragen aan dit maatschappelijk relevante vraagstuk? We nodigen je van harte uit om te solliciteren. En alvast één gouden tip: wees jezelf. Wij omarmen de diversiteit van al onze collega’s en zijn oprecht benieuwd naar jou.

Reageer op deze vacature door op de sollicitatie button te klikken. Laat je motivatie en cv achter en we nemen zo snel mogelijk contact met je op. Voor vragen over de sollicitatieprocedure kun je contact opnemen met eva.derooij@devolksbank.nl.

Stage informatie

Organisatie: de Volksbank

Locatie: Utrecht

Opleidingsniveau: HBO

Periode:

Type: Werkstage

Vergoeding:

Meer stages