Nick Jue nieuwe topman NIBC

11 oktober 2024 Banken.nl 1 min. leestijd

De Raad van Commissarissen van NIBC heeft de benoeming van Nick Jue tot Chief Executive Officer en voorzitter van de Raad van Bestuur aangekondigd. Daarmee heeft de van origine Haagse bank de gewenste opvolger van Paulus de Wilt gevonden, die in maart dit jaar zijn vertrek aankondigde.

NIBC omschrijft zijn nieuwe topbestuurder als een ervaren zakelijk leider met uitgebreide ervaring in het (met name Nederlandse) bankwezen. Jue heeft het grootste deel van zijn carrière bij ING doorgebracht, waar hij verschillende senior posities bekleedde binnen zowel retail banking als commercial banking.

Zo gaf hij als CEO van ING Nederland leiding aan de fusie tussen Postbank en ING en verbeterde hij als CEO van ING Duitsland onder meer het digitale en mobiele aanbod van het bedrijf bij onze oosterburen.

“Nick is een zeer energieke en commercieel gedreven bankier”, stipt RvC-voorzitter Dick Sluimers aan. “Zijn bewezen staat van dienst in het bouwen en laten groeien van bedrijven binnen de financiële sector, zijn sterke strategische mindset, gekoppeld aan zijn expertise als merkbouwer, zijn echte onderscheidende factoren voor het uitvoeren van NIBC's gerichte groeistrategie in de komende jaren.”

De hoofdpersoon in kwestie reageert uiteraard ook verheugd op zijn nieuwe functie. “NIBC is een geweldig bedrijf en ik ben verheugd om deze rol op me te nemen. Ik kijk ernaar uit om nauw betrokken te zijn bij de volgende fase in de ontwikkeling van de bank en om samen met het executive team en mijn NIBC-collega's de groeistrategie van de bank te stimuleren”, aldus Jue.