ING Nederland promoveert Mark Milders tot Directeur Wholesale Banking

23 oktober 2024 Banken.nl 1 min. leestijd

Mark Milders treedt als nieuwe Directeur Wholesale Banking toe tot het Executive Committee van ING Nederland.

Milders was tot voor kort Country Head Wholesale Banking voor Nederland. Met zijn toetreding tot de directie smelten de Nederlandse Wholesale Banking-activiteiten samen met de ING Nederland-organisatie tot één universele bank voor de Nederlandse markt.

Het kersverse directielid is bepaald geen onbekende voor de oranjebank. Zo trad Milders al in 2005 in dienst bij ING en bekleedde hij verschillende leidinggevende functies binnen Wholesale Banking, voordat hij in 2017 hoofd Investor Relations werd.

Hij was onder meer head of Acquisition Finance & Private Equity Coverage in Nederland, head of Clients voor Centraal Oost-Europa en head of Wholesale Banking in Duitsland en Oostenrijk.

Eén universele bank

ING legt uit dat met de toetreding van Wholesale Banking als vierde business segment – naast Private Individuals, Private Banking en Business Banking – er één universele bank ontstaat voor de algehele Nederlandse markt.

“Gesterkt door een krachtig merk, een heldere strategie en een toegewijde organisatie, is het doel verder waarde toe te voegen voor klanten door nauwer samen te werken op het gebied van acquisitie en door ons dienstenaanbod beter aan te laten sluiten op de verschillende segmenten”, aldus ING,