LeasePlan Bank heet vanaf nu Ayvens Bank

25 oktober 2024 Banken.nl 1 min. leestijd

LeasePlan Bank gaat vanaf heden door het leven als Ayvens Bank. De online spaarbank, bekend om zijn laagdrempelige spaarproducten, blijft zich richten op zijn kernactiviteiten.

De naamsverandering volgt na de fusie van het moederbedrijf LeasePlan met ALD Automotive, dat nu onder de naam Ayvens opereert. Met de rebranding wil Ayvens Bank duidelijker in lijn staan met het moederbedrijf en zijn 280.000 klanten in Nederland en Duitsland blijven bedienen.

LeasePlan Bank ontstond in 2010, toen LeasePlan besloot een online spaarbank op te richten om in te spelen op de toenemende vraag naar innovatieve spaarproducten. Het succes liet niet lang op zich wachten; met name de rente wist veel Nederlandse klanten aan te trekken.

In 2015 zette de bank de stap naar Duitsland, waar het eveneens groeide. De fusie in 2023 tussen LeasePlan en ALD Automotive markeerde een nieuw hoofdstuk, en met de nieuwe naam wil Ayvens Bank nu zijn positie verder versterken.

Dezelfde focus, nieuwe naam

Ayvens Bank blijft zich richten op zijn missie om klanten te helpen meer en beter te sparen. De bank ziet sparen als een essentieel onderdeel van financiële gezondheid, of dit nu gaat om het realiseren van dromen of het opbouwen van een buffer voor de toekomst.

De focus ligt dan ook op het bieden van een concurrerende rente, gecombineerd met functionaliteiten die sparen eenvoudiger en veiliger maken. Denk hierbij aan spaarpotjes, snelle overboekingen en een geavanceerde app die gebruikers volledige controle over hun geld geeft.

Ayvens Bank blijft onder de Nederlandse Depositogarantie vallen.