ING heeft in Nederland de Twyp-app uitgebracht. Met deze nieuwe app kan snel en gemakkelijk geld aan elkaar worden overgemaakt en berichtjes worden verstuurd. De app is beschikbaar voor iOS apparaten van Apple en voor alle Android apparaten. Twyp is ontwikkeld door ING en is eind vorig jaar ook in Spanje uitgebracht. Ook klanten van alle Nederlandse banken kunnen de app downloaden, installeren en gebruiken. De innovatieve app is gratis.
Gemak via je smartphone
Twyp staat voor ’The Way You Pay’. Met Twyp hoeven consumenten geen bankrekeningnummer in te toetsen. De app werkt via de contactenlijst in de telefoon. De app geeft automatisch weer welke contacten ook een Twyp-account hebben. ‘’ING zoekt continu naar manieren om betalen gemakkelijk te maken. Twyp lost het ongemak op dat mensen ervaren als ze elkaar na bijvoorbeeld een avondje uit geld verschuldigd zijn. Je hoeft geen lange bankrekeningnummers uit te wisselen, met Twyp zoek je gewoon in je contactenlijst. Op basis van het telefoonnummer maak je geld naar elkaar over. Je smartphone is alles wat je nodig hebt’’, zegt Heidi van Eijk, Directeur Experience Dagelijkse Bankzaken bij ING.
Twyp is bankonafhankelijk
Met de Twyp-app kunnen gebruikers geld overmaken naar het Twyp-account via iDEAL of creditcard. Vanuit het Twyp-account kunnen dan over en weer betalingen worden gedaan via de telefoonnummers uit de contactenlijst op de smartphone. Door niet te kiezen voor een koppeling aan een specifieke bank of bankrekening, is de ING Twyp-app voor iedereen beschikbaar. De Twyp-app is te downloaden in de App store en via Google Play. Na het downloaden van de app kan de gebruiker binnen 30 seconden een Twypaccount activeren, zo laat ING weten. De bank verwacht regelmatig nieuwe versies van de ING Twyp-app uit te brengen. Deze nieuwe versies worden ontwikkeld naar aanleiding van de wensen en ideeën van gebruikers.
ING gaat Bunq achterna
De Twyp-app is niet het eerste initiatief om bankieren steeds mobieler en simpeler te maken. November vorig jaar werd de nieuwe bank Bunq gelanceerd. Deze startup wil naar eigen zeggen de ’WhatsApp van elkaar betalen’ zijn. ING lijkt van plan om met een soortgelijk idee en een hoogstaand ‘fintech’ toepassing ook dezelfde weg te willen bewandelen.