Professionals bespreken ontwikkelingen in alternatieve financiering (AltFi)

11 oktober 2018 Banken.nl 2 min. leestijd

Tijdens de AltFi Summit volgende maand in Amsterdam ontmoeten professionals uit de markt voor alternatieve financiering elkaar. Een dag lang gaan werknemers van alternatieve financieringsplatforms, fintech-banken en leidende institutionele beleggers met elkaar in gesprek over trends en ontwikkelingen op het gebied van AltFi.

Voor het tweede achtereenvolgende jaar is Amsterdam de gekozen locatie voor de AltFi Summit. Hoewel nog een relatief jonge term staat AltFi (een samentrekking van de woorden ‘alternative’ en ‘finance’) voor een markt waar al heel veel geld in omgaat, met de verwachting dat dat nog een vlucht gaat nemen.

Twee hoofdthema's

Twee thema’s staan bovenaan de agenda op 5 november, de datum van het evenement. Dat zijn Open Banking en de nieuwe betaalrichtlijn PSD2. Van beide ontwikkelingen wordt verwacht dat ze een flinke bijdrage gaan leveren aan de ontwikkeling van de markt voor alternatieve financiering.

Onder de aanwezigen bevinden zich natuurlijk alternatieve financierders zelf. De openingstoespraak wordt verzorgd door Jerome Le Luel, Chief Risk Officer van Funding Circle. Funding Circle is één van de bekendere spelers en maakte in september de stap naar de beurs. Echter, ook traditionele banken en nieuwe, digitale aanbieders van bancaire dienstverlening zijn van de partij.

Steeds meer op het gemak

“We zijn erg enthousiast om opnieuw in Amsterdam ons EMEA event te organiseren. Na een aantal beursintroducties in Europa van partijen in de sector kunnen we stellen dat de branche niet echt meer “alternative” is. Institutionele beleggers voelen zich steeds meer op hun gemak bij deze beleggingscategorie, wat blijkt uit de hoeveelheid kapitaal die nu via allerlei partijen op deze wijze ter beschikking komt van het bedrijfsleven”, laat David Stevenson, oprichter en executive director van AltFi optekenen.

Gerelateerd:
Eerste crowdfunding hypotheek verstrekt door Topicus startup Jungo