Cape Investment Partners neemt meerderheidsbelang in Mogelijk

10 juli 2024 Banken.nl 2 min. leestijd

Mogelijk Vastgoedfinancieringen heeft met Cape Investment Partners een nieuwe meerderheidsaandeelhouder. Deze samenwerking biedt Mogelijk de kans om verder te groeien en zijn positie als vastgoedfinancieringsplatform te versterken.

De verandering heeft geen directe impact op ondernemers die financiering zoeken bij Mogelijk, noch op investeerders die hun geld willen beleggen in zakelijke hypotheken. Cape Investment Partners zal zich voornamelijk op strategisch niveau bij het werk betrekken, om samen met de directie te werken aan een bredere dienstverlening, zo valt te lezen in een persverklaring.

Maarten Rövekamp en Pablo de Loor blijven als aandeelhouders betrokken. Annemieke Schoonderwoerd, een van de oprichters, trekt zich volledig terug. Sinds 2020 wordt Mogelijk geleid door CEO Folkert Eggink, samen met CFO Ferry de Vries en CCO Dirk Jan van der Hoeden. De directie, huidige en nieuwe aandeelhouders kijken met vertrouwen naar de toekomst.

Cape Investment Partners neemt meerderheidsbelang in Mogelijk

vlnr: Dirk Jan van der Hoeden, Folkert Eggink en Ferry de Vries

“Met veel genoegen hebben wij als directie de afgelopen maanden Cape Investment Partners leren kennen als een betrokken en gedegen nieuwe aandeelhouder met relevante kennis en ervaring in de werkgebieden van Mogelijk”, laat Eggink weten. “We kijken er naar uit om samen onze dienstverlening verder uit te breiden voor onze klanten.”

Mogelijk Vastgoedfinancieringen is marktleider in non-bancaire vastgoedfinancieringen. Het bedrijf heeft sinds de oprichting in 2016 meer dan €1,7 miljard aan financieringen verstrekt aan Nederlandse ondernemers, beleggers en ontwikkelaars. Het aanbod bevat financieringen variërend van €50.000 tot €25.000.000.

Het bedrijf maakt gebruik van privaat vermogen, institutionele en publieke fondsen en behoort tot de grootste crowdfundingsplatforms van Europa.

Cape Investment Partners koppelt ondernemend kapitaal aan snel groeiende bedrijven. Cape richt zich op innovatieve ondernemingen met toegewijde managementteams en een duidelijk onderscheidend vermogen.