Rabobank pompt nog eens €1 miljard in BPD Woningfonds

04 oktober 2024 Banken.nl 1 min. leestijd

Om het grote huizentekort in Nederland terug te dringen investeert Rabobank een extra miljard in BPD Woningfonds. Met het fonds willen de bank en de gebiedsontwikkelaar de komende tien jaar ruim 15.000 middenhuurwoningen realiseren.

Zo’n vijf jaar geleden ontving het fonds het eerste miljard van Rabobank. Van dat bedrag zijn inmiddels 5.000 woningen gebouwd. Met de nieuwe kapitaalinjectie kan het fonds de komende jaren de verdere groei van zijn woningportefeuille mogelijk maken.

“Het is een blijk van vertrouwen en maatschappelijke verantwoordelijkheid van Rabobank door opnieuw te investeren in BPD Woningfonds en daarmee in de Nederlandse woningmarkt”, benadrukt BPD-fondsdirecteur Tak Lam.

“Met deze nieuwe investering zijn we in staat duurzame nieuwbouwwoningen toe te voegen en aan te bieden aan starters, gezinnen en senioren die niet in aanmerking komen voor sociale of dure huur, of voor wie een koopwoning buiten bereik ligt.”

Toegang tot droomhuis

Carlo van Kemenade (directeur Retail Nederland Rabobank) stipt daarnaast aan dat het tekort aan betaalbare woningen het voor veel mensen moeilijk maakt om een geschikt thuis te vinden. “Als coöperatieve bank willen wij mensen helpen hun woonwensen te realiseren.”

“Dit doen we niet alleen door hen op weg te helpen met een hypotheek, maar ook door ervoor te zorgen dat er meer woningen bijkomen. Met deze extra investering in het BPD Woningfonds zetten we een tandje bij en breiden we het aanbod in het middenhuursegment verder uit. Zo krijgen meer mensen toegang tot hun droomhuis”, aldus Van Kemenade.