Rabobank benoemt Carlo van Kemenade tot Directeur Retail Nederland

27 december 2023 Banken.nl 1 min. leestijd
Profiel
Meer nieuws over

Carlo van Kemenade zal in het nieuwe jaar de groepsdirectie van Rabobank versterken als Directeur Retail Nederland. In deze hoedanigheid zal hij voor een termijn van vier jaar verantwoordelijk zijn voor het gehele Retail domein in Nederland.

De benoeming van Van Kemenade staat overigens niet op zichzelf. Rabobank voegt namelijk de portefeuilles voor particuliere klanten en bedrijven samen en hoopt daarmee een stap te zetten richting een eenvoudigere en meer klantgerichte Retail Nederland-organisatie.

De kersverse Directer Retail Nederland komt over van Rabobank-dochter DLL, waar hij Chief Executive Officer was. In een verder verleden werkte hij voor Obvion, eveneens een dochter van de coöperatieve bank.

Rabobank benoemt Carlo van Kemenade tot Directeur Retail Nederland

“Met de benoeming van Carlo van Kemenade treedt wederom een ervaren bestuurder uit de eigen organisatie toe tot onze groepsdirectie”, legt de verheugde RvC-voorzitter Marjan Trompetter uit. “Carlo heeft een lange geschiedenis binnen de Rabobank Groep en laat al geruime tijd zien van grote meerwaarde te zijn voor de organisatie.”

Afscheid

De herschikking van de portefeuilles betekent echter wel dat Kirsten Konst en Mariëlle Lichtenberg terugtreden als lid van de groepsdirectie. Wel blijven ze de komende tijd binnenboord om de transitie zo goed mogelijk te begeleiden.

“Ik dank Kirsten en Mariëlle zeer voor hun waardevolle bijdrage aan de bank en haar missie”, voegt CEO Stefaan Decraene toe. “Zij hebben gezamenlijk een grote transformatie van Retail NL doorgevoerd, de digitalisering van de bank op een hoog peil gebracht en Rabobank dicht bij onze klanten en leden gepositioneerd.”