Rabobank sluit zich aan bij IBOS netwerk

18 oktober 2024 Banken.nl 1 min. leestijd

Rabobank is het nieuwste lid van IBOS Association, een internationaal netwerk voor banken dat zich onder meer richt op kennisdeling en het helpen van ondernemers die in een internationale markt opereren.

Met de toetreding van Rabobank tot zijn netwerk vergroot IBOS niet alleen zijn geografische dekking in Europa, het krijgt ook toegang tot de specialistische lokale kennis van de coöperatieve bank om bedrijven te helpen in Nederland.

En dat biedt volgens het instituut volop kansen, juist omdat “Nederland een vitale rol speelt in de ontwikkeling van moderne financiële markten”.

“IBOS heeft zijn open for business model met succes bewezen en biedt mkb- en zakelijke klanten overal ter wereld effectieve ondersteuning op het gebied van lokaal bankieren”, stipt Bob Meijer (Manager International Business Advisory bij Rabobank) aan.

“Het IBOS netwerk is een perfecte aanvulling op onze internationale partnerstrategie en stelt onze klanten in staat om hun internationale duurzame groeiambities te realiseren.”

Zo helpt het netwerk – bestaande uit enkele bekende bankmerken zoals Santander, KBC en Silicon Valley Bank – zijn klanten onder meer met het vermijden van wisselkoersrisico s en het stroomlijnen van hun cash management in een internationale setting. Dat doet het via zijn eigen online portaal.

“We zijn verheugd om de kennispool van het IBOS-netwerk uit te breiden en ons geografisch bereik in Nederland te vergroten”, voegt IBOS-Managing Director Manoj Mistry toe.

“Dit stelt ons in staat om onze bestaande leden en hun zakelijke klanten nog meer voordelen en opties te bieden, waardoor bedrijven kunnen floreren in extra markten.”

IBOS laat tot slot weten erop gebrand te zijn om zijn internationale alliantie wereldwijd uit te breiden.