Bladeren

Internetbankieren

Internetbankieren is de mogelijkheid die banken klanten bieden om online in hun eigen omgeving hun bankzaken te regelen. De meeste (groot)banken hebben deze mogelijk vorm van dienstverlening.

Hoewel internetbankieren al enige tijd bestaat neemt het gebruik van internetbankieren nog steeds toe. Wat online kan, gebeurt online. Het voordeel van internetnetbankieren is dat je 24 uur per dag vanaf je eigen computer je dagelijkse bankzaken kunt regelen. Daarnaast bieden banken steeds meer services aan via internetbankieren. Banken investeren bijvoorbeeld in online huishoudboekjes waarmee klanten nog meer worden gefaciliteerd en gestimuleerd om actief gebruik te maken van de internetomgeving.

Ook in het online aanschaffen van producten heeft internetbankieren een belangrijke rol. De internetomgeving van de grootste banken van Nederland wordt ontsloten door iDEAL en is direct, makkelijk en veilig inzetbaar voor online betalingen. De verwachting is dat dergelijke methodieken ook snel internationaal beschikbaar zullen zijn.

De meeste Nederlanders zijn inmiddels zeer vertrouwd met internetbankieren en maken daar veel gebruik van. Dat heeft ook een keerzijde: criminelen raken meer en meer geïnteresseerd in internetbankieren en proberen methoden te vinden om in te breken en geld weg te sluizen. Banken en consumenten hebben een gezamenlijke verantwoordelijkheid om het veilig te houden. Voor meer informatie over veilig bankieren klik hier