Belgische CKV Spaarbank sluit zich aan bij spaarplatform Savedo

19 oktober 2017 Banken.nl 3 min. leestijd
Meer nieuws over

CKV Spaarbank, een Belgische aanbieder van spaarrekeningen en -deposito’s, is toegetreden tot het netwerk van FinTech-bedrijf Savedo. Op deze internationale financiële online marktplaats kunnen spaarders nu uit de spaarproducten van zeven Europese banken kiezen. CKV is de eerste West-Europese bank die zich aansluit.

Savedo heeft een spaarplatform ontwikkeld voor consumenten, dat in april 2016 is gelanceerd. Het FinTech-bedrijf is ontstaan in reactie op de harde daling van de spaarrentes in Nederland. Het platform brengt verschillende buitenlandse mogelijkheden samen waarmee klanten hun spaargeld tegen hogere rentes voor een bepaalde periode vast kunnen zetten en hun vermogen eenvoudig kunnen spreiden over verschillende aanbieders binnen de EU

Op het spaarplatform van Savedo worden spaarproducten, zoals spaarrekeningen en deposito’s, aangeboden van verschillende aanbieders uit de EU. Volgens de EU-richtlijnen wordt het vermogen van klanten van Savedo tot €100.000 per klant per bank gedekt door het depositogarantiestelsel.

Belgische CKV Spaarbank sluit zich aan spaarplatform Savedo

CKV Spaarbank

Tot heden bestond het aanbod van het snelgroeiende spaarplatform uit spaarproducten van zes financiële dienstverleners*. Daar is nu ook de Belgische CKV Spaarbank bijgekomen, de eerste West-Europese aanbieder die zich aansluit bij het Savedo-netwerk. De bank werd in 1956 opgericht en biedt een aantrekkelijke rente voor langere looptijden. Het openen van een deposito bij de bank is een papierloos proces. De minimale inleg bij de bank is €5.000 en zowel bestaande als nieuwe Savedo-klanten krijgen een welkomstbonus van €50 wanneer ze hun eerste CKV-deposito openen.

Eelco Habets, Country Manager Nederland bij Savedo, laat in een reactie weten blij te zijn met de nieuwe partnerbank. “Deze uitbreiding komt ten goede aan de spaarmogelijkheden voor consumenten die op zoek zijn naar veilige spaarproducten met een hoge rente.” Een blik op de klanten van Savedo, sinds april dit jaar onderdeel van het Duitse Deposit Solutions, toont aan dat het spaarplatform vooral populair is onder de 45+ doelgroep. Driekwart van alle klanten is boven de 45, waarbij 30% van de klanten gepensioneerd is en 30% in loondienst werkzaam is. Gemiddeld genomen kiezen klanten voor een eerste inleg van ruim €30.000, met een gemiddelde looptijd van 26 maanden.

Over CKV zegt Habets: “CKV is een goed beheerde en stabiele low-cost bank met een uitstekend rendement, waarvan de spaarder meeprofiteert. De kredietproductie steeg in 2016 voor het vijfde jaar op rij naar iets meer dan €106 miljoen. Voor CKV is de samenwerking met ons een manier om te moderniseren en groei te stimuleren, zodat de bank nu ook grensoverschrijdende financiering kan aantrekken.”

* Savedo bemiddelt naast CKV Spaarbank producten van Privatbanka (Slovenië), Atlantico, BNI Europa (beide Portugal), Imprebanca (Italië), J&T Banka (Slowakije en Tsjechië) en KentBank (Kroatië).