‘Flow Your Money’ verlaat Dragons’ Den met lege handen

31 maart 2021 Banken.nl 2 min. leestijd
Meer nieuws over

Een bod van €1,5 miljoen voor 20% van de aandelen; een investering waar menig startup alleen maar van kan dromen. Niels Mulder en Daan van Klinken, oprichters van Flow Your Money, vonden het bod dat hen in het TV-programma ‘Dragons Den’ werd voorgelegd echter “niet interessant genoeg”.

Flow Your Money (voorheen De Slimme Geldverdeler) is een app die automatisch je inkomende geld verdeelt over diverse (spaar)rekeningen. De app helpt mensen aan een financieel overzicht, waardoor sparen makkelijker wordt gemaakt. Dankzij een eerdere investeringsronde van €1,3 miljoen is de app in Nederland in november 2020 gelanceerd en zijn er inmiddels al 5.000 rekeningen aan de applicatie gekoppeld.

Take it or leave it

Om ook de Europese markt te bestormen zijn de ondernemers op zoek naar een extra investeerder. De oprichters hoopten deze middels het bekende tv-programma Dragons Den te vinden. In dit (van oorsprong Britse) TV-programma krijgen ondernemers op zoek naar groeigeld de kans om hun eigen bedrijf te pitchen aan een panel van de succesvolste zakenmensen.

Tijdens de aflevering met Flow Your Money vroegen de oprichters van de fintech €1,5 miljoen kapitaal, in ruil voor 15% van de aandelen. Het openingsbod vanuit ‘dragon’ Michel Perridon (€1,5 miljoen voor 25% van de aandelen), sloegen Mulder en Van Klinken resoluut af.

En ook het tweede bod van Pieter Schoen (€1,5 miljoen voor 20% van de aandelen) werd door de ondernemers afgewezen. Een teleurgestelde en gefrustreerde Perridon verzocht de heren vervolgens zo snel mogelijk het pand te verlaten. Hij gaf onder meer aan: “Als je helemaal niet kan onderhandelen is er ook geen reet aan”, om daar nog aan toe te voegen: “Al die fintechs denken dat ze god zijn.”

Nieuwe investeerders

Ondanks het weinig flatteuze einde bij Dragons’ Den, heeft Flow Your Money inmiddels twee nieuwe investeerders aangetrokken: Operator Exchange (een collectief van techspecialisten) en Arnoud Aaldersberg (impact investeerder). “We zijn erg tevreden over de expertise en samenwerking met de huidige investeerders die ons vanaf dag één hebben gesteund”, stelt van Klinken middels een reactie.