Zuidas trekt niet leeg, maar wordt juist drukker

01 november 2021 Banken.nl 1 min. leestijd
Profiel
Meer nieuws over

Een jaar geleden maakte ABN AMRO bekend dat het de Amsterdamse Zuidas grotendeels zou verlaten. Het vertrek van de bank uit het financiële hart van Amsterdam stond niet op zichzelf. Ook pensioenuitvinder APG en advocatenkantoor De Brauw The Rock maakten bekend hun heil elders te zoeken. Hoewel het zakendistrict zijn aantrekkingskracht verloren leek te hebben, blijkt niks minder waar. Het wordt er de aankomende tijd juist steeds drukker.

Het regende de afgelopen tijd dan ook aankondigingen dat bedrijven naar de Zuidas toetrekken. Afgelopen maand kondigden drie advocatenkantoren al aan te verhuizen naar het zakencentrum. Ook advies- en ingenieursbureau Arcadis, BNP Paribas en G&S Vastgoed maakten op de vastgoedbeurs Provada hun verhuisplannen bekend.

Het is de bedoeling dat de drie bedrijven medio 2024 hun gezamenlijke hoofdkantoor op de Zuidas betrekken. Het kantoorgebouw moet gerealiseerd worden op de laatst resterende Mahler-kavel op de hoek van de Parnassusweg en de Claude Debussylaan.

Zuidas trekt niet leeg, maar wordt juist drukker

Alle vinkjes aangevinkt

Volgens Geert Lippens, CEO BNP Paribas Nederland, is het nieuwe hoofdkantoor een weerspiegeling van de groeiambities van de bank – BNP Paribas wil in Nederland jaarlijks met gemiddeld 7% groeien. Lippens noemt de locatie een buitenkans.

“We hebben van alles bekeken, maar nooit gedacht dat we zoiets konden vinden. Het is een mobiliteitsknooppunt. In tien minuten ben je op Schiphol. Er is een station, een snelweg en de metro. Deze plek en dit kantoor hebben de uitstraling om talent aan ons te binden. Echt alle vakjes kun je aanvinken.”

Lippens noemt het tevens een groot voordeel dat alle entiteiten van de bank samen worden gebracht onder één dak. “De activiteiten zijn nu nog verspreid over negen locaties in Nederland en zelfs in Amsterdam zit nog niet iedereen bij elkaar op het hoofdkantoor aan de Herengracht, maar in drie vestigingen. Samenwerken wordt echt een stuk makkelijker.”