Enigma Consulting overgenomen door ProjectiveGroup

13 april 2022 Banken.nl 2 min. leestijd

ProjectiveGroup heeft de overname aangekondigd van Enigma Consulting. Met de overname verhoogt het internationale adviesbureau zijn jaaromzet tot €80 miljoen en wordt het team uitgebreid naar meer dan vijfhonderd medewerkers in heel Europa. Enigma Consulting blijft onder de eigen naam opereren.

Door de krachten te bundelen willen ProjectiveGroup en Enigma Consulting hun klanten een “betere en aanvullende dienstverlening bieden, voortbouwend op hun bestaande expertise”. De overname moet daarnaast leiden tot een intensievere samenwerking tussen Enigma en de andere merken van ProjectiveGroup. Het adviesbureau is de afgelopen tijd namelijk druk bezig geweest in de acquisitie-markt.

ProjectiveGroup wil uiteindelijk een one-stop-shop worden voor elke speler in de financiële sector: een doel dat met de bestaande capaciteiten en recente overnames van DSTQUARED (data), Mastermind (managementconsultancy), Exellys (gerichte training) en nu ook Enigma (experts in payments, risk en compliance en digitalisering) steeds dichterbij komt. Al met al heeft de groep de ambitie om tegen eind 2023 een jaaromzet van €100 miljoen te behalen. 

Enigma Consulting overgenomen door ProjectiveGroup

Overname biedt kansen

Paul Jans, algemeen directeur van Enigma Consulting, is verheugd met de overname. “Wij geloven dat het een bedrijf is met een groot groeipotentieel en met respect voor de kracht en bestaande cultuur van ons bedrijf. Dit partnerschap komt het bedrijf en onze klanten ten goede, omdat deel uitmaken van een grotere groep een enorm scala aan kansen biedt.”

Jans legt uit dat de klanten van Enigma door de overname toegang hebben tot een breder scala aan expertise om de veranderende uitdagingen van de betalings- en financiële sector aan te pakken. Omdat de acquisitie zal leiden tot internationale opdrachten, heeft de overname volgens Jans ook een positief effect op de persoonlijke ontwikkeling van zijn medewerkers.

Natuurlijke match

“ProjectiveGroup zet deze periode van versnelde groei voort terwijl we onze diensten uitbreiden om alle aspecten van transformatie binnen de financiële dienstverlening te dekken”, vult ProjectiveGroup-CEO Stefan Dierckx zijn collega aan. “Door ons verbeterde aanbod met Enigma kunnen we beter inspelen op het steeds veranderende betalingslandschap van onze klanten, inclusief bijbehorende regelgeving en compliance.”

“Wij zijn trots op onze passie voor innovatie, ambitie, eerlijkheid en maatschappelijk verantwoord ondernemen. Het is belangrijk voor ons dat degene met wie we samenwerken deze overtuigingen deelt en Enigma was een daardoor een natuurlijke match”, besluit Dierckx.