Spaarrente bunq doorbreekt grens van 1 procent

09 december 2022 Banken.nl 1 min. leestijd
Profiel
Meer nieuws over

Geld op de spaarbank zetten begint steeds meer te lonen. Bunq heeft bekend gemaakt per direct zijn spaarrente van  0,27% naar 1,05% te verhogen. De online bank stelt niet te willen wachten op de geplande rentevergadering van de Europese Centrale Bank op 15 december.

Op 15 december buigt de 25-koppige bestuursraad zich opnieuw over een mogelijk renteverhoging – het belangrijkste wapen van de ECB tegen inflatie. Bij een hogere rente wordt het duurder voor consumenten, bedrijven en overheden om geld te lenen. De ECB hoopt zo de consumptie en investeringen te ontmoedigen, waardoor ook de prijsstijgingen zouden moeten afvlakken.

De spaarrente die banken hanteren hangt samen met de depositorente van de ECB. Zo betekenen de verhogingen niet alleen dat banken meer rente moeten betalen als geld van de ECB willen lenen, maar dat ook weer geld ontvangen voor het stallen van hun geld bij de centrale bank. Dat maakt het voor banken dus gunstiger om geld van spaarders aan te trekken.

Spaarrente bunq doorbreekt grens van 1 procent

“Bij bunq staat de gebruiker voorop”, vult bunq-CEO en oprichter Ali Niknam aan. “We rekenen daarom het rentevoordeel graag door aan onze gebruikers. Zo krijgen ze niet alleen de beste gebruikerservaring, maar ook de hoogste spaarrente.”

De online bank kondigt daarnaast aan rente uit te keren6 over tegoeden tot €100.000, tot voor kort was €10.000 de grens. Voor bunq MassInterest is geen minimum saldo vereist en het tarief wordt maandelijks uitgekeerd. Gebruikers kunnen direct beschikken over hun spaartegoed en twee keer per maand real-time geld overboeken van hun spaar- naar betaalrekening.