DNB voegt Artie Debidien toe aan Raad van Commissarissen

29 augustus 2023 Banken.nl 1 min. leestijd
Meer nieuws over

De Nederlandsche Bank heeft Artie Debidien benoemd als lid van de Raad van Commissarissen. Debidien volgt Margot Scheltema op, die na afloop van haar tweede zittingstermijn per 1 september terugtreedt.

Debidien is momenteel de Chief Information Officer en Executive Vice President bij KPN. Daarnaast is het kersverse DNB RvC-lid voorzitter van de Raad van Toezicht van Competens, lid van de Raad van Commissarissen van NVM Holding en was zij tot voor kort lid van de Raad van Commissarissen van de Worldline betaaldienstverlener Global Collect Service (waar zij aftreedt vanwege haar benoeming bij de toezichthouder).

“Met groot genoegen heet ik Artie Debidien welkom”, legt RvC-voorzitter Martin van Rijn uit. “Met haar komst wordt de deskundigheid van Technology, Digital en Security binnen de RvC verder versterkt. Artie brengt daarbij veel kennis en ervaring binnen de financiële sector mee, opgedaan bij banken, verzekeraars en fintechs.”

Artie Debidien, Lid van de Raad van Commissarissen, DNB

Van Rijn richt zich vervolgens op vertrekkend RvC-lid Scheltema, die dus na twee zittingstermijnen aftreedt. Scheltema was tevens vicevoorzitter van de RvC en voorzitter van de Toezichtcommissie. In het verleden was ze voorzitter van de Financiële Commissie.

“We willen Margot zeer bedanken voor haar inzet, toewijding en loyaliteit aan DNB in de afgelopen acht jaar”, vervolgt Van Rijn. “Zij heeft als voorzitter van de Toezichtcommissie met haar inzicht en kritisch denken bijgedragen aan de verdere versterking van het toezicht op de financiële sector. Ook in haar rol als voorzitter en lid van de Financiële Commissie heeft zij een belangrijke bijdrage geleverd aan de versterking van het Huisvestingsprogramma, IT en de kostenbeheersing binnen DNB.”