Zevende Zakelijke Hypotheken Fonds Mogelijk van start

01 december 2023 Banken.nl 1 min. leestijd
Profiel
Meer nieuws over

Aan de populariteit van de Zakelijke Hypotheken Fondsen van Mogelijk lijkt maar geen einde te komen: de fintech heeft alweer het zevende fonds gelanceerd.

Het fonds biedt beleggers de mogelijkheid om vanaf €100.000 in te stappen, waarna de fintech dit geld investeert in zakelijk vastgoed (met name in kantoren en bedrijfspanden).

"We bevinden ons in een markt waarin er aanzienlijk kapitaal beschikbaar is en beleggers zoeken naar manieren om op een verantwoorde manier rendement te behalen”, legt Mogelijk-Fondsmanager Miranda Landkroon-Wiegmans uit.

Zevende Zakelijke Hypotheken Fonds Mogelijk van start

“De Mogelijk Zakelijke Hypotheken Fondsen zijn opgezet met het oog op duurzaamheid en groei”, vervolgt Landkroon-Wiegmans. “Het is mooi om te zien dat alle fondsen door beleggers zo goed zijn ontvangen."

€100 miljoen

Voorheen bood Mogelijk enkel één-op-één vastgoedfinancieringen, waarbij één investeerder één zakelijke hypotheek financiert voor één ondernemer. Begin vorig jaar besloot de fintech echter om een nieuwe variant aan zijn dienstenportefeuille toe te voegen: het Mogelijk Zakelijke Hypotheken Fonds.

En dat bleek een schot in de roos. Ruim anderhalf jaar en zes investeringsrondes verder heeft de fintech de magische grens van €100 miljoen aan fondsbeleggingen doorbroken.

Het succes van het fondsbeleggen kan volgens Landkroon-Wiegmans worden toegeschreven aan een combinatie van doordachte strategieën, waaronder het bieden van gemak en de spreiding van objecten die gefinancierd worden.

"Ons doel is om een win-winsituatie te creëren, waarbij beleggers rendement kunnen behalen en ondernemers toegang hebben tot het kapitaal dat ze nodig hebben om te groeien”, aldus de fondsmanager van Mogelijk.

Meer Wealth Management-gerelateerd nieuws is te vinden op de Wealth Management-themapagina van banken.nl.