NVB verwelkomt nieuwe Tweede Kamerleden met boek ‘Inzicht in banken’

12 december 2023 Banken.nl 1 min. leestijd

De Nederlandse Vereniging van Banken heeft de nieuwe 67 leden van de Tweede Kamer een inkijkje gegeven in de bankensector. Middels het samengestelde boek ‘Inzicht in banken’ wordt uitgelegd hoe banken werken, met welke vraagstukken zij zich bezighouden en hoe die verbonden zijn met de maatschappelijke uitdagingen.

“Banken zijn van groot maatschappelijk belang”, schrijft NVB-voorzitter Medy van der Laan in het voorwoord. “Vrijwel alles wat mensen kopen, verdienen, uitgeven en investeren loopt via banken. Klanten hebben daarbij het volle vertrouwen dat banken goed omgaan met hun geld en dat het veilig is. Tegelijk zijn er veel maatschappelijke vraagstukken waarbij banken onderdeel van de oplossing willen zijn.”

In het boek wordt onder meer ingegaan op hoe een bank werkt, de rol van de banken in de economie en het verdienmodel. Daarnaast worden ook inhoudelijke thema’s zoals de digitale euro, duurzaamheid, de woningmarkt en financiële gezondheid behandeld. Ook de beren op de weg die banken daarin tegenkomen worden uitgelicht.

NVB verwelkomt nieuwe Tweede Kamerleden met boek ‘Inzicht in banken’

Diverse stakeholders komen aan het woord over wat zij belangrijk vinden als het gaat om de strategische pijlers van de bankensector: een toekomstbestendig financieel stelsel, een duurzame economie en een inclusieve samenleving.

Het boek is volgens de NVB vooral een uitnodiging tot dialoog. De belangenvereniging van de bancaire sector roept de lezers op om aan te geven over welke thema’s zij “het gesprek met ons en banken zou willen voeren of voortzetten.”

Het boek ‘Inzicht in banken’ is hier te vinden.