ING en Mastercard introduceren Touch Card voor mensen met visuele beperking

04 maart 2024 Banken.nl 1 min. leestijd
Profielen
Meer nieuws over

Het is voor klanten van ING met een visuele beperking makkelijker geworden om onderscheid te maken tussen verschillende betaalkaarten. De oranjebank introduceert samen met Mastercard een creditcard met een hoekige inkeping, die anders aanvoelt dan de ronde inkeping die in 2020 werd ingevoerd.

Zo'n 300.000 mensen in Nederland hebben een visuele beperking. Voor deze groep is het lastig om 'te voelen' welke betaalpas zij in hun handen hebben. De Nederlandse Oogvereniging reageert verheugd op de lancering van de nieuwe kaart. De vereniging streeft naar een samenleving waarin mensen die slechtziend of blind zijn zelfstandig kunnen meedoen.

“De Touch Card brengt ons weer een stapje dichter bij dit doel”, benadrukt Monique Verboeket van de Oogvereniging.

ING en Mastercard introduceren Touch Card voor mensen met visuele beperking

ING biedt de nieuwe inkeping als eerste bank in Nederland aan. Alle nieuwe aanvragen van creditcards zullen ervan voorzien zijn, en in fases zullen bestaande kaarthouders een nieuw exemplaar met hoekige inkeping ontvangen, zonder iets hiervoor te hoeven doen.

“We vinden het belangrijk dat onze dienstverlening toegankelijk is voor iedereen, dus ook voor klanten met een visuele beperking”, reageert Guido Bosch (Head of Private Individuals bij ING Nederland). “Een klein hoekje uit onze creditcard dat anders is dan de ronde inkeping in onze betaalpas, maakt een groot verschil. Deze toepassing past in ons streven om toegankelijkheid steeds verder te verbeteren.”

Mastercard streeft met deze introductie naar een wereldwijde standaard. “Financiële inclusie en toegankelijkheid zijn voor ons een essentieel onderdeel in alles wat we doen. We zijn daarom trots dat we deze nieuwe wereldwijde standaard in betaalkaarten samen met ING in Nederland introduceren”, voegt Jan-Willem van der Schoot (Country Manager Nederland bij Mastercard) toe.