Florius maakt verduurzaming van woningen laagdrempeliger

15 maart 2024 Banken.nl 1 min. leestijd

Het verduurzamen van de woningvoorraad is cruciaal voor het tegengaan van de opwarming van de aarde. Met zijn vernieuwde Florius Verduurzaam Hypotheek (FVH) wil Florius een belangrijke stap zetten in het terugdringen van de CO2-uitstoot van zijn hypotheekportefeuille.

Met de Florius Verduurzaam Hypotheek biedt de hypotheekverstrekker woningeigenaren een financieringsoplossing om hun woningen te kunnen verduurzamen. Met gunstige rentetarieven (lager dan bij een gewone annuïtaire of lineaire hypotheek) en een looptijd van dertig jaar, hoopt Florius dat het de stap naar verduurzaming haalbaarder en financieel interessanter kan maken voor de huiseigenaren.

“Met een hypotheekportefeuille van 60 miljard, die bijna 10% van de Nederlandse koopwoningen financiert, heeft Florius een behoorlijke impact op de verduurzaming van de woningmarkt”, legt Karin Polman (Managing Director bij Florius) uit. “We leggen de nadruk op het belang van verduurzaming en bieden mensen daarom met de FVH een goede optie aan.”

Florius maakt verduurzaming van woningen laagdrempeliger

En die optie lijkt aan te slaan. Zo ziet de hypotheekverstrekker het aantal aanvragen voor de FVH gestaag stijgen. In zijn verduurzamingsproces biedt Florius overigens niet alleen hypotheken aan. Via hun extranet (FAN) moedigen ze hypotheekadviseurs ook aan om de mogelijkheden voor verduurzaming te bespreken met klanten die een energielabel D of lager hebben.

Om klanten daarin verder te helpen biedt de hypotheekverstrekker ook een online energiebespaarcheck en een gratis persoonlijk verduurzamingsadvies door de Energiebespaarders.

"In vrijwel elk gesprek wordt verduurzaming besproken", leggen de hypotheekadviseurs uit. "Wij waarderen dat Florius initiatief toont door innovatieve producten te introduceren. De Verduurzaam Hypotheek biedt aantrekkelijke financieringsmogelijkheden en kan, in combinatie met een gratis nieuw energielabel, zelfs leiden tot verlaging van de huidige hypotheekrente."