Consument benoemt ASN Bank voor vijfde keer tot duurzaamste bank

19 maart 2024 Banken.nl 1 min. leestijd
Profiel

ASN Bank is voor de vijfde keer in zeven jaar tijd tot de duurzaamste bank van Nederland bestempeld. Dat blijkt uit de Sustainable Brand Index. Het Volksbank-merk wist de prestigieuze eretitel ook al in 2018, 2019, 2021 en 2022 in de wacht te slepen.

De studie analyseert hoe Nederlanders aankijken tegen merken die zij dagelijks gebruiken. Aan de hand van interviews van onder meer 12.000 Nederlandse consumenten, legden de onderzoekers 223 merken langs de duurzaamheidslat. ASN Bank behaalde wat betreft de bancaire sector de hoogste score op de index. In de algehele lijst eindigde de bank op de twaalfde plek.

“Aan duurzaamheid dragen we al sinds 1960 bij”, legt Stefanie Fernández van Leeuwen-Leenman (directeur Klant & Dienstverlening bij ASN Bank) uit.  “We willen niet alleen via onze investeringen bijdragen aan duurzaamheid, maar ook als gids laten zien welke andere duurzame keuzes mensen met geld kunnen maken.”

Consument benoemt ASN Bank voor vijfde keer tot duurzaamste bank

“Het is mooi om te zien dat onze inspanningen om duurzaamheid voor iedereen bereikbaar te maken worden gezien en beloond”, aldus Van Leeuwen-Leenman.

Algehele lijst

In de algehele lijst eindigde Tony’s Chocolonely op de eerste plek, gevolgd door Ekoplaza en De Vegetarische Slager. Triodos (de winnaar van vorig jaar) eindigde als de op een na duurzaamste bank op plek 29.

SNS Bank (plek 55), Rabobank (plek 58), Knab (plek 69), ING (plek 87) en ABN AMRO (plek 128) zijn de overige banken die in de Sustainable Brand Index terug te vinden zijn.