N26 lanceert spaarproduct ‘Instant Savings’ in Nederland

22 maart 2024 Banken.nl 1 min. leestijd
Meer nieuws over

N26 heeft zijn nieuwe spaarproduct in Nederland gelanceerd: N26 Instant Savings. Klanten van de bank die hiervoor in aanmerking komen, ontvangen 2,8% rente op hun spaargeld.

“Het is spannend om een product te lanceren dat een van de meest competitieve rendementen op de Nederlandse markt biedt”, legt Jérémie Rosselli (General Manager van Frankrijk en de Benelux bij N26) uit. “Zowel bestaande als nieuwe N26-klanten in alle lidmaatschap niveaus kunnen rente verdienen op hun spaargeld.”

“Klanten kunnen te allen tijde vrij en zonder beperkingen bij hun geld”, vervolgt Rosselli. “Het N26-spaarproduct geeft klanten meer autonomie en mogelijkheden om hun financiën efficiënter te beheren zonder extra kosten.”

N26 lanceert nieuw spaarproduct ‘Instant Savings’

Nieuwe klanten aantrekken

De spaarrente geldt alleen voor klanten die een N26 Standard-, Smart- of You-account hebben. Daarnaast moeten geïnteresseerden voldoen aan lokale toelatingsvereisten, waaronder het feit dat ze Nederlander én geregistreerd zijn bij de Belastingdienst. Voor N26-klanten (het duurdere lidmaatschap) kan de rente zelfs oplopen tot 4%.

Het spaarproduct is overigens niet geheel nieuw. “We hebben deze manier van sparen al gelanceerd in Duitsland en Spanje”, vertelt Rosselli. “En wij zijn trots om het nu in Nederland te lanceren. We zijn ervan overtuigd dat dit een belangrijke stap is om nieuwe Nederlandse klanten aan te trekken, maar ook om de dagelijkse bank te worden van een meerderheid van onze 400.000 huidige klanten in Nederland.”

De nieuwe N26 Instant Savings-functie is te gebruiken via het tabblad ‘financiën’ in de N26-app en zal geleidelijk worden uitgerold naar Nederlandse klanten die daarvoor in aanmerking komen.

Naast Nederland lanceerde de online bank zijn spaarproduct eerder al in Oostenrijk, Ierland en Portugal. Komende zomer wordt het ook op de Franse markt uitgerold.