Mastercard looft €50.000 voor beste fintech in nieuwe competitie

29 april 2024 Banken.nl 2 min. leestijd
Profiel

Mastercard heeft de lancering aangekondigd van 'Mastercard for Fintechs' – een Europees programma om jonge fintechbedrijven te ondersteunen. De winnaar ontvangt niet alleen €50.000 aan prijzengeld, maar ook mentorsessies met experts uit de sector én toegang tot het wereldwijde Start Path-programma van Mastercard.

Het betaaltechnologiebedrijf heeft het programma ontwikkeld om veelbelovende startups in de fintechsector te voorzien van de nodige tools en expertise om goed op weg te raken in de branche.

Voor fintechs biedt deelname aan deze competitie een kans om niet alleen erkenning te krijgen voor hun innovatieve oplossingen, maar ook om toegang te krijgen tot waardevolle bronnen en expertise. Zo kan de winnaar rekenen op mentorbegeleiding van experts en krijgt het toegang tot het wereldwijde ‘Start Path’-programma van Mastercard.

Mastercard looft €50.000 voor beste fintech in nieuwe competitie

Dit programma heeft al talloze fintechs geholpen met hun groei, waaronder enkele bekende namen zoals Revolut, Razorpay en Airwallet.

De competitie

De competitie bestaat uit verschillende fasen, beginnend met regionale wedstrijden in de steden Parijs, Madrid, Amsterdam en Milaan. In elke stad mogen acht fintechs deelnemen, waarvan er uiteindelijk twee als winnaars worden gekozen. Deze winnaars gaan door naar de finale in november in Parijs, waar ze hun projecten presenteren voor een jury van Mastercard-experts en externe partners.

De projecten worden beoordeeld op expertise, innovatie, financiële gezondheid, schaalmogelijkheden en strategische fit met Mastercard. Het programma is bedoeld voor startende en groeiende bedrijven met oplossingen op het gebied van betalingen.

“Samenwerkingen zijn voor Mastercard essentieel voor de manier waarop we innoveren voor de toekomst en een betekenisvolle, duurzame impact maken op de samenleving”, reageert Jan-Willem van der Schoot (Country Manager bij Mastercard Nederland).

“Onze programma’s bevorderen innovatie, versnellen groei en maken lanceringen makkelijker. Onze digitale tools zijn ontworpen om fintechs in elke niche en in elk groeistadium te ondersteunen. We kijken ernaar uit om te zien welke fintechs uit de Benelux aan de eerste editie van dit programma mee zullen doen.”

Aanmelden voor de competitie kan hier.