ING breidt diensten voor zakelijke intermediairs uit

04 juli 2024 Banken.nl 1 min. leestijd
Profiel

ING heeft zijn dienstverlening voor zakelijke intermediairs uitgebreid om te voldoen aan de groeiende vraag naar snel en deskundig advies. Hierdoor hebben intermediairs, zoals accountants en financieel adviseurs, directer en persoonlijker contact met ING-experts.

De uitbreiding omvat meer deskundige adviseurs verspreid over Nederland en een versterking van de Zakelijke Intermediair Desk. Naast het opnemen van persoonlijk contact kunnen intermediairs via het portal 'Mijn Intermediair Zakelijk' snel en eenvoudig financierings- en lease-aanvragen indienen, met vaak directe duidelijkheid over de haalbaarheid.

“Ondernemers laten zich steeds vaker bijstaan door zakelijke intermediairs voor kredietoplossingen of advies”, legt Philip Kruft (hoofd van ING Intermediair Zakelijk) uit. “Met de uitbreiding van onze dienstverlening versterken wij het persoonlijke contact waar zakelijke intermediairs juist behoefte aan hebben.”

ING breidt diensten voor zakelijke intermediairs uit

Onderzoek van ING toont aan dat zakelijke intermediairs een essentiële rol spelen bij het bieden van onafhankelijk advies en het vergelijken van financieringsopties. Accountants (32%), financieel adviseurs (27%) en boekhouders (25%) worden het vaakst om advies gevraagd.

Vooral de relatie met boekhouders wordt sterk gewaardeerd vanwege hun kennis van de privé- en zakelijke situatie van de ondernemer, terwijl financieel adviseurs worden geprezen om hun vermogen om de best passende financieringsoplossing te vinden.

Met deze uitbreidingen speelt ING in op de vraag naar deskundig en persoonlijk advies. “Door deze investeringen en de verdere landelijke uitbreiding van ons adviseursnetwerk, zijn we beter in staat om de groeiende markt voor zakelijke tussenpersonen te bedienen en samen met hen nog meer ondernemers te ondersteunen”, besluit Kruft.