ING presenteert nieuwe CTO: Daniele Tonella

02 augustus 2024 Banken.nl 1 min. leestijd
Profiel

Daniele Tonella is de nieuwe Chief Technology Officer van ING.

Daarmee heeft de oranjebank de gewenste opvolger gevonden voor Görkem Köseoğlu, die in november vorig jaar (twee maanden na zijn aanstelling) vertrok wegens “wederzijdse discussies over verschillende opvattingen over de verwachtingen over zijn leiderschapsrol”. In de tussentijd nam Marnix van Stiphout de honneurs waar.

De Zwitserse Tonella heeft meer dan twintig jaar ervaring in leiderschapsfuncties op het gebied van technologie in de financiële sector en is momenteel actief in adviserende en bestuursfuncties voor verschillende bedrijven, waaronder UniCredit Services, AXA Group, Evalueserve en Swiss Life.

ING presenteert nieuwe CTO: Daniele Tonella

CEO Steven van Rijswijk legt uit dat Tonella’s “ervaring en staat van dienst op het gebied van digitaal leiderschap, ING zeer goed van pas zullen komen bij het uitvoeren van onze strategie om de beste bank in Europa te worden”.

ING is een bank met een doel die de grenzen verlegt van wat techniek in bankieren kan zijn en wat technologie in bankieren kan doen”, vult de kersverse CTO zijn nieuwe collega aan. “Ik ben er trots op dat ik deel mag uitmaken van dit team dat verder kijkt dan de horizon en daar komt.”