DNB vult RvC aan met Hendrik Jan Biemond

12 september 2024 Banken.nl 1 min. leestijd
Meer nieuws over

Hendrik Jan Biemond is benoemd tot lid van de Raad van Commissarissen van De Nederlandsche Bank. Daarmee heeft de toezichthouder de opvolger van Marry de Gaay Fortman gevonden, die na twee zittingstermijnen afscheid neemt.

Biemond is raadsheer-plaatsvervanger bij het gerechtshof Arnhem-Leeuwarden en adviseur van de Raad van Bestuur van Pon Holdings. Daarnaast is hij lid van de Raad van Toezicht van het Holland Festival en voorzitter van Stichting Bureau Vergezicht.

Namens de RvC heette voorzitter Martin van Rijn Biemond van harte welkom. Hij benadrukt dat met de komst van Biemond niet alleen de juridische deskundigheid binnen de RvC sterk vertegenwoordigd blijft, maar dat hij ook veel kennis en ervaring binnen de financiële sector met zich meebrengt.

DNB vult RvC aan met Hendrik Jan Biemond

Van Rijn stipt aan dat Biemond als advocaat en partner bij Allen & Overy onder andere grote financiële instellingen heeft bijgestaan op het gebied van de Wet ter voorkoming van witwassen en financieren van terrorisme en gedragstoezicht én dat heeft hij gediend als Officier van Justitie bij het Functioneel Parket in Amsterdam.

Marry de Gaay Fortman

Tegelijkertijd maakt DNB bekend dat De Gaay Fortman na twee zittingstermijnen aftreedt als lid van de RvC. Zij was tevens lid van de Toezichtcommissie en de Honorerings- en benoemingscommissie.

 “We willen Marry zeer bedanken voor haar inzet, toewijding en loyaliteit aan DNB in de afgelopen acht jaar”, vervolgt Van Rijn. “Zij heeft als lid van de Toezichtcommissie met haar inzicht en kritisch denken bijgedragen aan de verdere versterking van het DNB-toezicht op de financiële sector.”

“Ook in haar rol als lid van de Honorerings- en benoemingscommissie heeft zij met haar expertise op het gebied van governance een belangrijke bijdrage geleverd aan de continuïteit en stabiliteit van de directie van DNB”, aldus de RvC-voorzitter.