Miriam van Dongen stapt over naar RvC Rabobank

08 oktober 2024 Banken.nl

Miriam van Dongen is benoemd tot lid van de Raad van Commissarissen van Rabobank.

Het kersverse RvC-lid studeerde Bedrijfseconomie aan de Universiteit van Tilburg, waarna ze diverse financiële en executive functies bekleedde. Van Dongen is sinds 2009 professioneel toezichthouder en heeft met name veel ervaring en kennis van het werken in coöperaties als Zilveren Kruis en Achmea.

RvC-voorzitter Marjan Trompetter is overtuigd van de kwaliteiten van de nieuwe aanwinst. “Met haar lange professionele carrière als niet-uitvoerend bestuurder, haar expertise en affiniteit met zowel audit- als risicovraagstukken, en haar uitgebreide netwerk en diverse rollen in raden van commissarissen, is Miriam een veelzijdige en waardevolle toevoeging aan de RvC.”

Miriam van Dongen stapt over naar RvC Rabobank

Miriam van Dongen, Commissaris, Rabobank

Achmea Bank

Waar Van Dongen als commissaris start bij Rabobank, stapt ze juist uit de RvC van Achmea Bank. Lex Kloosterman volgt haar op als voorzitter van de Audit & Risk Commissie.

“Miriam heeft zich bewezen als een kundig en betrokken toezichthouder”, legt RvC-voorzitter Huub Arendse uit. “Wij danken haar voor haar waardevolle bijdrage aan de ontwikkeling van Achmea Bank en wensen haar veel succes voor de toekomst.”

“De afgelopen vier jaar heb ik de groei van Achmea Bank van dichtbij mogen meemaken”, voegt Van Dongen zelf toe. “Ik ben trots op waar Achmea Bank nu staat. Samen met mijn collega’s in de RvC en het directieteam heb ik hier met veel plezier aan bijgedragen. Ik wens mijn opvolger, Lex Kloosterman, veel succes in deze mooie rol.”