Mogelijk betreedt Belgische vastgoedmarkt

14 oktober 2024 Banken.nl

Mogelijk Vastgoedfinancieringen breidt uit naar België. Het bedrijf beschikte al langer over de benodigde papieren, maar gaat nu dus werk maken van deze ambitie.

“Het idee om naar België te gaan lag al langer op de plank”, licht regiomanager Paul Pennings toe. “Het is dichtbij en de taal is hetzelfde, waardoor je snel kunt schakelen. Bovendien kregen we al regelmatig de vraag of we ook in België vastgoed financierden.”

Voordat de stap gezet kon worden, moest er onderzoek gedaan worden. Daaruit bleek dat de Belgische vastgoedmarkt stabiele waardeontwikkelingen vertoont. Ook zag Mogelijk een gestage lijn omhoog in de vastgoedprijzen, die weinig beïnvloed lijken te worden door schommelingen in de bredere markt.

Een andere reden voor de fintech om de Belgische markt te betreden, is de terughoudendheid van de traditionele grootbanken. Door strengere regelgeving en schaalvergroting kunnen banken niet altijd de flexibiliteit bieden die ondernemers zoeken.

Op deze leemte wil Mogelijk inspelen met hun Ondernemershypotheek. Pennings licht toe: “We financieren in de basis tot zeventig procent van de waarde van het object, vragen een persoonlijke borgstelling en bieden zekerheid met het recht van eerste hypotheek.”

“Ook zorgen we voor een secundaire opstalverzekering”, gaat hij verder. “Op het moment dat het pand verloren gaat, kan de investeerder aanspraak maken op deze verzekering.”

Meer over Mogelijk
Profielpagina
Mogelijk is een partner van Banken.nl