DeGiro, ASN, Bux en Care IS winnen Gouden Stier 2015

13 november 2015 Banken.nl 3 min. leestijd

Gisteravond zijn de winnaars van de felbegeerde Gouden Stieren 2015 bekendgemaakt. De Oscars uit de beleggingswereld zijn dit jaar toegekend aan onder meer DeGiro, ASN Bank, Bux en Care IS. De prijzen werden uitgereikt in acht verschillende categorieën, waarvan de categorie ‘Beste Mixfonds’ dit jaar nieuw aan de uitreiking werd toegevoegd.

Gouden Stier
Op 12 november 2015, gisteravond, organiseerden beleggingsplatformen IEX.nl, Belegger.nl, Eurobench.com, DeBeurs.nl, Participaties.nl en Beursonline de negende editie van de Gouden Stier prijsuitreiking. De Gouden Stieren, ook wel bekend als de Oscars van de beleggingswereld, geven erkenning aan de beste producten en diensten in de Nederlandse beleggingsmarkt. Vorig jaar werden de Gouden Stieren gewonnen door onder meer Knab, Saxo Bank ING en ASN Bank, en in het voorgaande jaar gingen onder meer Triodos Bank en private bank Theodoor Gilissen met een van de beeldjes naar huis.

Gouden Stier 2015

De winnaars
Voor 2015 werden de Gouden Stieren in acht categorieën uitgereikt. Vanwege de noodzaak voor de beleggingssector om innovatief, begrijpelijk en toegankelijk te zijn, is ook De Gouden Stier dit jaar in een nieuw jasje gestoken. Nieuw daarbij is de categorie ‘Beste Mixfonds’, en de namen van de andere categorieën zijn aangepast om beter te vertegenwoordigen waar de prijs voor staat. Bovendien werd Gouden Stier dit jaar voor het eerst veelvuldig aan het retail-beleggerspubliek gepresenteerd, onder meer op de organiserende beleggersplatformen, om zo meer gewicht en naamsbekendheid aan de prijs te geven. 

Net als vorig jaar werden de winnaars in zeven categorieën bepaald door een vakkundige jury**. De winnaar van de gouden stier voor ‘Beste Beleggingsexpert’ is net zoals in voorgaande jaren bepaald door een stemronde van het publiek. De Beste Beleggingsexpert van 2015 is Nico Pantelis van Slim Beleggen.

In de andere categorieën waren de winnaars: BUX (Beste Beleggingsinnovatie), BlackRock European Special Situations Fund (Beste Beleggingsfonds), DeGiro (Beste Broker), db x-trackers MSCI Euro Small Cap Index UCITS ETF (Beste ETF), ASN Duurzaam Aandelenfonds (Groene Stier, voor meest duurzame beleggingsfonds), NN Dynamic Mix Funds (Beste Mixfonds) en Care IS vermogensbeheer (Beste Vermogensbeheerder).

Genomineerden
Beste Beleggingsinnovatie
Trend Invest
BUX
ProBeleggen
BrightPensioen

Beste beleggingsfonds
ASN Duurzaam Aandelenfonds
AB - W.P. Stewart Holdings
JPMorgan Funds – Europe Strategic Growth Fund
Robeco BP Global Premium Equities
BlackRock European Special Situations Fund

Beste broker
DeGiro
Binck
Lynx
Todays groep
Tradersonly

Beste ETF (Exchanged Traded Funds)
db X-trackers MSCI Europe Small Cap Index UCITS ETF
Amundi ETF S&P 500 UCITS ETF
iShares Core S&P 500 UCITS ETF
Vanguard S&P 500 ETF
iShares Core MSCI World UCITS ETF

Groene Stier
NN Duurzaam Aandelenfonds
ASN Duurzaam Aandelenfonds
Triodos Sustainable Equity 

Betste Mixfonds
NN Dynamic Mix Funds
ABN Amro Profielfondsen
Kempen Profielfondsen

Beste vermogensbeheerder
Care IS vermogensbeheer
Theodoor Gilissen Bankiers
IVM Caring Capital
Indexus
Helliot vermogensbeheer  

* De uitreiking van de Gouden Stieren wordt mede mogelijk gemaakt door onder meer ASN Beleggingsfondsen, NN investment Partners, BNP Paribas, Binck, BUX, DEGIRO en Citi Group.

** De jury bestaat dit jaar uit Jaap Koelewijn, Peter Verhaar, Corné van Zeijl, Marcel Tak en Stephan Freelink.