Suitsupply wil deel aandelen verkopen aan ABN

19 november 2015 Banken.nl 1 min. leestijd

Fokke de Jong, eigenaar van het herenkledingconcern Suitsupply, wil een deel van de aandelen van zijn onderneming overdragen aan ABN AMRO Participaties Fund. Dinsdag verscheen er een melding van de Autoriteit Consument en Markt (ACM) dat zij standaardonderzoek doet om de deal goed te keuren. De onderlinge verhouding die ABN AMRO en De Jong zijn overeengekomen is nog onbekend.

Suitsupply is een keten van herenkledingwinkels. De keten startte in 1999, toen Fokke de Jong zijn eerste pakkenwinkel opende in Amsterdam. Sindsdien is de keten uitgegroeid tot een herenkleding-concern van meer dan veertig winkels in vijftien landen, en een omzet van ongeveer €100 miljoen.

ABN AMRO - Suitsupply

Deal met ABN AMRO
Uit een recente online melding van Autoriteit Consument en Markt (ACM) blijkt dat Suitsupply-oprichter Fokke de Jong een deal heeft gesloten met ABN AMRO Participaties Fund. Het fonds van de Nederlandse grootbank zal een deel van de aandelen van Suitsupply overnemen – die nu nog voor 100% in het eigendom is van TopCo bv, een onderneming die is opgericht door De Jong. Vanuit zijn holding-maatschappij zal De Jong zelf ook een deel van de Suitsupply aandelen overnemen.

Een melding van de ACM geeft aan dat de mededingingsautoriteit onderzoek gaat doen naar de mate van concurrentie die overblijft in de markt, als de deal wordt voltrokken. Dit is een standaardprocedure. Uit de melding blijkt niet welke verhouding in aandelen aangenomen zal worden tussen De Jong en de private equity investeerder. Hoeveel kapitaal met de participatie van het ABN fonds gemoeid gaat is nog onbekend.