BNP Paribas Fortis benoemt Thierry Laborde tot bestuurder

26 november 2015 Banken.nl 1 min. leestijd

Per 19 november heeft BNP Paribas Fortis Thierry Laborde toegevoegd aan haar raad van bestuur. Laborde volgt François Villeroy de Galhau op als Head of Domestic Markets.

Thierry Laborde is een ervaren bankier die zijn carrière ruim 30 jaar geleden begon bij Banque Nationale de Paris, in 1982. In de periode tot 2008 maakte Laborde steeds verder promotie naar nieuwe functies met steeds meer verantwoordelijkheid. Hij is actief geweest in meerdere regio’s, waaronder als groepsdirecteur in Straatsburg (1999-2001) en als netwerkdirecteur in Marseille (2001-2006). 

Thierry Laborde - BNP Paribas

In 2008 maakte Laborde de overstap naar BNP Paribas Personal Finance, een onderdeel van BNP Paribas Fortis dat kredietoplossingen biedt aan particulieren in ruim 30 landen. In 2013 werd hij benoemd tot de CEO van deze afdeling, tot hij met ingang van 4 mei 2015 gepromoveerd werd tot Deputy Chief Operating Officer van BNP Paribas, verantwoordelijk voor Domestic Markets. Na zijn jarenlange staat van dienst, en het vertrek van voorganger Villeroy de Galhau*, is hij op 19 november toegetreden tot de raad van bestuur van de grootbank als de nieuwe Head of Domestic Markets. De Nationale Bank van België en de ECB hebben hun wettelijke goedkeuring gegeven voor deze benoeming.

* François Villeroy de Galhau is per 1 november de nieuwe gouverneur van de Banque de France. De benoeming van de BNP Paribas bankier werd met veel ophef ontvangen in Frankrijk, omdat zijn jarenlange staat van dienst in de BNP-directie tot belangenverstrengeling zou kunnen leiden.