Willy Duron nieuwe voorzitter RvC Van Lanschot

22 december 2015 Banken.nl 1 min. leestijd

Van Lanschot heeft gister in een persbericht bekendgemaakt dat Tom de Swaan terugtreedt als voorzitter van de Raad van Commissarissen (RvC) en wordt opgevolgd door Willy Duron. Duron is sinds 2007 lid van de RvC en werkte daarvoor zo’n 8 jaar bij Belgische bank KBC. De Swaan treedt terug in verband met zijn werkzaamheden voor Zürich, een Zwitserse verzekeraar.

Tom de Swaan heeft zijn voorzitterschap van de Raad van Commissarissen van Van Lanschot naast zich neergelegd. De Swaan is benoemd als CEO ad interim bij Zwitserse verzekeraar Zürich en heeft daarom besloten om de voorzittershamer over te dragen aan medecommissaris Willy Duron. De Swaan blijft aan commissaris voor de private bank.

Willy Duron - Van Lanschot

Willy Duron
Duron is sinds 2007 actief binnen de RvC van Van Lanschot. In mei 2015 werd zijn commissariaat verlengd met een derde termijn van vier jaar. Voordat hij actief werd in de RvC van de bank werkte hij drie jaar als bestuursvoorzitter voor KBC in België, waar hij sinds 1998 werkzaam was. Daarvoor was Duron werkzaam in verschillende functies bij verzekeraar ABB. Naast zijn commissariaat bij Van Lanschot is Duron actief als commissaris van Agfa-Gevaert NV en als bestuurder bij de Universitaire Ziekenhuizen Leuven, evenals erevoorzitter bij KBC Group.

Jos Streppel, vice-voorzitter van de RvC: “We zijn Tom zeer dankbaar voor zijn jarenlange inzet als voorzitter van onze Raad. In deze rol heeft hij op krachtige en besluitvaardige wijze mede vorm gegeven aan het succes van Van Lanschot. We zijn blij dat Willy Duron uit ons midden beschikbaar is om de voorzittershamer van Tom over te nemen. Met zijn benoeming wordt de continuïteit in het functioneren van de RvC gewaarborgd. Hij is met zijn ervaring als oud-voorzitter van KBC bovendien van grote waarde als klankbord voor het bestuur.” 

De RvC van Van Lanschot bestaat in zijn huidige samenstelling uit: Willy Duron (voorzitter), Jos Streppel (vice-voorzitter), Jeanine Helthuis, Bernadette Langius, Godfried van Lanschot en Tom de Swaan.