Nieuwe Duitse aanbieder op Nederlandse spaarmarkt

20 april 2016 Banken.nl 2 min. leestijd
Meer nieuws over

Het Duitse online spaarplatform Savedo betreedt de Nederlandse spaarmarkt. Spaarders die op zoek zijn naar hogere rentes dan Nederlandse banken bieden, kunnen nu via het online platform van Savedo hun spaargeld bij banken elders in de Europese Unie onderbrengen. Het Duitse Savedo heeft een vergunning van AFM voor het bemiddelen van spaarproducten op de Nederlandse markt. Savedo wil nu ook Nederlandse spaarders via deposito’s laten sparen in Europa.

Eerste online spaarplatform met AFM vergunning

“Met dit aanbod neemt Savedo nu de eerste stap in een niet-Duitstalig land in Europa. We zijn er heel trots op, dat we als eerste en enige online spaarplatform over een vergunning van AFM beschikken – juist omdat de weg ernaar toe helemaal niet eenvoudig was. Deze vergunning is een belangrijk en duidelijk signaal. Het laat de Nederlandse spaarders zien, dat sparen via Savedo niet alleen een lucratieve, maar vooral ook een veilige weg is, om de ellende met het sparen in Nederland te overwinnen”, zegt Savedo oprichter Christian Tiessen tegen het Duitse Pressebox.

Goed voorbereide Nederlands en Europese uitrol

Volgens Tiessen is Savedo goed voorbereid op alle uitdagingen die de nieuwe spaarmarkt vraagt, zoals de Nederlandstalige website, die alle belangrijke vragen over sparen in het buitenland kan beantwoorden, de Nederlandse vergunning, de Nederlandse klantenservice en vooral de termijndeposito’s met een sterke rente. “We bereiden nu ook vergelijkbare stappen voor in andere Europese buurlanden”, zegt Tiessen.

Christian Tiessen - Sevedo

Via spaarplatformen naar sparen in heel Europa

Bij Savedo staan de spaartegoeden voor een afgesproken periode van zes maanden tot tien jaar vast. De spaarder krijgt één rekening waarmee de gebruiker alle spaarproducten online kan beheren. Ook Duitse concurrent Raisin introduceerde begin deze maand een online spaarplatform met Engelstalige website, waarmee het Duitse bedrijf spaarders in heel Europa wil bereiken. Ook Nederlandse spaarders kunnen via het Raisin online platform hun spaargelden onderbrengen bij banken elders in Europa.

Nederlandse website en klantenservice als USPs

Volgens Eelco Habets, bij Savedo verantwoordelijk voor de Nederlandse activiteiten zal de aanpak van Savedo met een Nederlandse website en een Nederlandse klantenservice het bedrijf voordeel opleveren in de concurrentiestrijd met Raisin. Savedo is eigendom van de Berlijnse startup incubator Finleap en een aantal durfkapitaalbedrijven DvH Venture en Point Nine Capital.