In Groningen vindt op 1 maart de Risk Conference 2017 plaats, een congres waar zo’n 350 financiële studenten op af zullen komen. Naast een programma vol workshops, staan er ook vijf keynote sprekers en een masterclass op het programma. Drie van de sprekers zijn afkomstig uit de bankensector.
Risk is een van de studieverenigingen voor financieel geïnteresseerde studenten aan de Faculteit Economie en Bedrijfskunde van de Rijksuniversiteit Groningen. De studievereniging, die gelieerd is aan de Economische en Bedrijfskundige Faculteitsvereniging (EBF) en plaatsneemt in de Financiële Associatie Nederland (FAN), organiseert ieder jaar meerdere activiteiten voor studenten. Met deze activiteiten wil Risk de kloof tussen de theorie en de praktijk op het gebied van Finance, Accountancy & Controlling, Organizational & Management Control en International Financial Management verkleinen.
Op 1 maart 2017 vindt de eerstvolgende editie van de Risk Conference plaats, een jaarlijks congres waar enkele honderden studenten op afgekomen. Risk Conference 2017 wordt georganiseerd in Martini Plaza in Groningen en heeft als thema ‘Innovations in the Financial World: A Leap Forward or the Next Bubble?’ Het congres, dat volgens de initiatiefnemers het grootste financiële studentencongres van Nederland is, zal worden voorgezeten door Nederlandse NOS-journaliste Eva Wiessing.
Het congresprogamma is dagvullend. Na binnenkomst en introducties wordt het programma afgetrapt met de eerste spreker van de dag. Manuel van Vlaanderen neemt de microfoon om te vertellen over New Ways of Banking. Van Vlaanderen is Senior Operational Risk Manager bij Knab en AEGON Bank en daarmee de eerste van de drie sprekers uit de bankensector die een inhoudelijke bijdrage leveren aan Risk Conference 2017. Na Van Vlaanderen krijgt Raoul van Engelshoven, VP Financial Services Sector Europe van IBM, het podium.
Na een koffiepauze worden de studenten getrakteerd op een presentatie van KPMG Nederland-bestuursvoorzitter Albert Roëll, die zal vertellen over Dynamic Accounting. Lex Hoogduin, voormalig bestuurslid van De Nederlandsche Bank (DNB) en commissaris bij Welten, neemt hierna de microfoon van hem over voor een presentatie met het thema Digital Currency.
Na de lunch volgt een programmaonderdeel waarbij studenten de keuze hebben tussen verschillende workshops* en twee Masterclasses. De Masterclasses worden verzorgd door Ron Berndsen, Head of the Market Infrastructures Policy Department van DNB, en door Annemieke Hoogenboom, Investment Specialist bij Oneplanetcrowd. Na een korte pauze gaat de vloer naar Ralf Dekker, COO van Rabobank en lid van de Executive Board van de grootbank. Dekker heeft speciaal voor de gelegenheid een presentatie voorbereid met het thema FinTech, een van de belangrijkste trends in de financiële sector anno 2017.
Als Dekker zijn presentatie heeft afgerond wordt een einde gebreid aan het congres en volgt een netwerkborrel. Die avond volgen nog een dinner, waarbij verschillende partners van het evenement aanwezig zullen zijn, en een afterparty.
* De workshops worden georganiseerd door zes organisaties die zich als partner aan het congres hebben verbonden. Naast De Belastingdienst zijn dit de vijf adviesbureaus en accountantskantoren Deloitte, PwC, Solid Professionals, Accuracy en Marktlink Fusies & Overnames.