Barbara Stam benoemd als CEO van ABN AMRO Asset Based Finance

23 juli 2024 Banken.nl 1 min. leestijd

Barbara Stam is de nieuwe Chief Executive Officer van ABN AMRO Asset Based Finance (ABF). De bank legt uit dat Stam met “haar achtergrond, loopbaan en ervaring”, de juiste persoon is om ABF de toekomst in te leiden.

De kersverse CEO van ABF kan bogen op behoorlijk wat leiderschapservaring in commerciële rollen en op het gebied van risicobeheer, herstructurering en kredietverlening. Zo heeft ze ruim twintig jaar ervaring bij ABN AMRO en Fortis op het gebied van Corporate Banking, zowel in Nederland als internationaal.

Haar meest recente functies waren die van programmadirecteur van het Future Credit Domain en interimhoofd Lending Transformation bij Financing Solutions. In die rollen heeft ze de afgelopen jaren belangrijke stappen gezet om de kredietverlening van ABN AMRO toekomstbestendig te maken.

Daarnaast heeft Stam uitgebreide ervaring met een scala aan financieringsinstrumenten en is ze deskundig op het gebied van deep credit risk. Tijdens haar loopbaan heeft ze tevens relevante ervaring opgedaan met asset-based producten, vooral in haar positie als directeur Financial Restructuring.

“ABN AMRO feliciteert Barbara van harte en wenst haar het allerbeste in haar nieuwe rol”, aldus de bank.