ABN AMRO

ABN AMRO biedt onze particuliere, private banking en zakelijke klanten een volledig producten- en dienstenpakket aan. Wij bieden diepgaande financiële expertise, brede kennis van vele sectoren en een internationaal netwerk ten behoeve van nationale en internationale activiteiten.

Het uitgangspunt van onze bank is het inspelen op de veranderende markt en dus op de eveneens veranderende behoeften van onze klanten. Daar vraagt deze tijd ook om. Een bank die handelt in de context en realiteit van nu, die de klant met open vizier tegemoet treedt, leert van zijn ervaringen en beseft dat niets belangrijker is dan optimale service.

Markten

We zijn een toonaangevende particuliere en zakelijke bank die zijn wortels heeft in Nederland en zijn klanten volgt naar het buitenland. Internationaal zijn we actief op een aantal terreinen waar we onmiskenbare deskundigheid hebben. Zoals Energy, Commodities & Transportation (ECT) en ABN AMRO Clearing. We richten ons op bestaande Private Banking activiteiten in Nederland, Europa en Azië.

Mentaliteit

De 300-jarige historie van ABN AMRO combineert de rijke ervaring van het verleden met de klantwensen en -eisen van het heden. Wij willen de verwachtingen van onze klanten overtreffen. Dit doen wij door het vertrouwen te behouden, ons te onderscheiden door vakmanschap en vanuit klantperspectief te denken. Kortom, alles doen waardoor onze klanten sterker staan, beter worden en meer bereiken. Dat vinden wij het vakmanschap van echt bankieren.

Duurzaamheid

Ook ten aanzien van duurzaamheid hebben wij een ambitie; binnen enkele jaren ook op dit gebied een toonaangevende bank zijn. Bewuste integratie in de strategie en de bedrijfsprocessen van de bank is daarvan een logisch gevolg.

Ontwikkelingen

ABN AMRO is zich bewust van haar verantwoordelijkheid ten opzichte van al haar stakeholders. Vanzelfsprekend willen we uitstekende financiële resultaten behalen, maar zonder dat onze klanten onverantwoorde risico's lopen.

Wij trekken lessen uit ervaringen uit het verleden en werken in alle openheid aan verdere verbeteringen binnen de eigen organisatie en leveren een bijdrage aan hervormingen binnen de gehele bancaire sector.

In 2008 heeft de Nederlandse staat het eigendom verworven van de Nederlandse activiteiten van ABN AMRO Holding N.V. en van Fortis Bank Nederland. In 2010 zijn ABN AMRO en Fortis Bank Nederland gefuseerd. Hierdoor ontstond het huidige ABN AMRO.

ABN AMRO | Nieuws