ING Private Banking opnieuw hoog gewaardeerd in MT1000

09 oktober 2024 Banken.nl 1 min. leestijd

In de MT1000-ranking van MT/Sprout heeft ING Private Banking in drie categorieën de eerste plaats behaald.

Het jaarlijkse onderzoek, uitgevoerd door de Universiteit van Amsterdam, verzamelt de meningen van zakelijke beslissers over dienstverleners in Nederland. ING Private Banking bleek daarbij de beste dienstverlener in zijn categorie, en haalde tevens de toppositie in de subcategorieën Net Promoter Score (NPS) en klantgerichtheid.

“We zijn niet voor niets uitgeroepen tot de beste én meest klantgerichte bank van Nederland”, reageert ING op de waarderingen. "Dit motiveert ons om te blijven verbeteren en innoveren.We zijn enorm trots op alle collega’s met wie we dit resultaat hebben neergezet."

Binnen de categorie Private banking en wealthmanagement werden de dienstverleners ook gerangschikt in twee andere categorieën. Op het gebied van productleiderschap moest ING de eerste plaats aan Deutsche Bank laten.

In de categorie 'Excellente Uitvoering' eindigde Rabobank Private Banking bovenaan, gevolgd door Deutsche Bank, met ING op plaats zes.

Andere hoog scorende namen in de sector zijn Van Lanschot Kempen, ABN AMRO MeesPierson, en Rabobank Private Banking, die respectievelijk op de tweede, derde en vierde plaats eindigden in de overkoepelende categorie.