WO Stage Rabobank Legal

Organisatie
Locatie
Utrecht
Type
Werkstage
Vergoeding
Vakgebieden

"Als onderdeel van het Legal team van de Rabobank draag je bij aan financiële stabiliteit, risicobeperking en ethische naleving. Door samen te werken tussen afdelingen, krijg je inzicht in de activiteiten van de bank en speel je een cruciale rol bij het vormgeven van het juridische landschap."

Jij en je functie

Binnen Rabobank Legal maak je deel uit van een grotere groep juristen en advocaten. Een mooie plek om ervaring op te doen binnen een breed juridisch spectrum en ook om contacten te leggen voor later.

Volg je momenteel een universitaire opleiding en heb je interesse in deze stage? Lees dan snel verder! Goed om te weten is dat we samen met jou op zoek gaan naar een geschikte plek binnen een van de afdelingen. Hierin kan je elk moment instromen.

Als stagiair bij Rabobank Legal maak je deel uit van een team binnen een van onze vier afdelingen.

 • Loop je stage binnen Legal Corporate dan adviseer en ondersteun je Rabobank (inclusief haar Groepsdirectie en Raad van Commissarissen) en alle groepsonderdelen in binnen- en buitenland over vraagstukken op het gebied van corporate governance en beheer, strategische bewegingen (overnames, joint ventures, desinvesteringen), arbeidsrecht en de implementatie van (prudentiële) toezicht wet- en regelgeving (denk aan EBA Guidelines on internal governance). Daarnaast vallen werkzaamheden op het gebied van ‘Contracting & IT’ onder Legal Corporate. Deze werkzaamheden bestaan uit het opstellen en uitonderhandelen van inkoopcontracten en verstrekken van adviezen op diverse IT gebieden (waaronder artificial intelligence en licenties).
 • Kies je voor een stage bij Legal Retail dan adviseer en ondersteun je Rabobank bijvoorbeeld bij de ontwikkeling van nieuwe producten en diensten op het gebied van onder andere betalen, sparen, lenen, hypotheken, beleggen en verzekeren. Ook innovatie, betalingsverkeer (waaronder PSD2) en privacy zijn belangrijke aandachtsgebieden. Zo is Retail onder meer betrokken bij de ontwikkeling van de Rabobank bankieren app, Crowdfunding en de nieuwste Fintech initiatieven.
 • Loop je stage bij de afdeling Litigation & Investigations, dan ondersteun je het interne advocatenkantoor van Rabobank (Rabobank Advocaten). De advocaten van Rabobank Advocaten behandelen en procederen in geschillen tussen Rabobank en particuliere en/of zakelijke klanten (o.a. civiel-, insolventie-, verzekerings-, ondernemings- en financieel recht). Een stage bij Rabobank Advocaten behoort ook tot de mogelijkheden!
 • Loop je stage binnen Legal Wholesale & Rural – Financial Markets – Products & Regulations dan ondersteun je Rabobank bij het aangaan van overeenkomsten voor financiële producten, zoals (OTC) derivaten-, securities lending en repurchase overeenkomsten. Ook zal je betrokken worden bij de interpretatie en bankbrede implementatie van verschillende toezichtrechtelijke onderwerpen, waaronder bijvoorbeeld EMIR en MIFID II/Mifir.
 • Kies je voor een stage bij Legal Wholesale & Rural Europe & Africa dan zal je onder meer betrokken worden bij de diverse financieringen die er door Rabobank worden verstrekt aan zakelijke klanten In binnen- en buitenland. Hierbij kan je denken aan de financiering van overnames, werkkapitaal, zonne- en windparken en vastgoed en grondstoffen.
 • Kies je voor een stage bij Legal Wholesale & Rural Group dan adviseer en ondersteun je de afdelingen die werken aan beursgangen, nationale en internationale aandelen- en obligatieuitgiftes (zowel voor de bank zelf als voor klanten van de bank), receivables finance oplossingen en aan securitisaties. Daarnaast adviseer en ondersteun je afdelingen die werken aan diverse innovatieve producten en diensten voor zakelijke klanten.
Met jouw talenten

Klantgerichtheid, resultaatgerichtheid, analytisch vermogen en een hands-on houding zijn onmisbare eigenschappen voor deze stage. Het is belangrijk dat je aan de volgende voorwaarden voldoet:

 • Je zit in de laatste (master)fase van je rechtenstudie (universitair diploma) en verwacht binnen 1 à 2 jaar af te studeren. Bij voorkeur in een privaat-, proces-, financieel- of ondernemingsrechtelijke specialisatie; Let op: je moet voor de gehele duur van de stage ingeschreven staan bij een Nederlandse onderwijsinstelling!
 • Uitstekende beheersing van de Nederlandse en Engelse taal (NB: voor een stage binnen één van de drie teams Legal Wholesale & Rural is de beheersing van de Nederlandse taal niet vereist);
 • Je bent gemotiveerd en toont initiatief;
 • Je vindt het leuk om deel uit te maken van een team, maar je kunt ook zelfstandig zaken oppakken en weet de opgedane juridische kennis toe te passen in de praktijk.

Samen bereiken we meer dan alleen. Wij geloven in de kracht van verschil. Het samenbrengen van de verschillen tussen mensen maakt ons een nog betere bank. We zijn dus erg benieuwd naar wat jij kunt brengen naar de juridische afdeling.

De 200 mensen van afdeling Legal. Samenwerken is onze manier van werken; als 1 expertteam bij de Rabobank. Over Rabobank gesproken: wij zijn een Nederlandse bank die in 38 landen actief is voor meer dan 9.5000.000 klanten. Samen met deze klanten, onze leden en partners staan we zij aan zij om een wereld te creëren waarin iedereen toegang heeft tot voldoende gezonde voeding. In Nederland werken we aan een land waarin mensen blij zijn met hoe ze

Wonen, werken en ondernemen.

Laten we elkaar leren kennen

Ben jij degene die we zoeken? Onze nieuwe, tijdelijke collega die de Rabobank wil versterken als stagiair binnen Legal? En wil je het verschil maken voor jezelf, onze klanten en de maatschappij?

We ontvangen graag jouw sollicitatie voor deze stage in Utrecht met

 • recent CV;
 • To the point motivatiebrief; en
 • Recente lijst met cijfers.

*We zijn ons ervan bewust dat je geen 3 documenten kunt uploaden en willen je vragen om je CV en motivatie in 1 document mee te sturen. Is dit niet mogelijk? Stuur dan een e-mail naar onderstaand e-mailadres.

Dit is wat wij jou bieden
 • tot €600 per maand;
 • Persoonlijke begeleiding;
 • Een professionele werk- en leeromgeving.

Dit is een greep uit de arbeidsvoorwaarden voor een WO-stage Rabobank Legal op basis van een 36-urige werkweek. Alle arbeidsvoorwaarden vind je op rabobank.jobs/en/conditions-of-employment.

Goed om te weten
 • We krijgen veel aanmeldingen en de plaatsen zijn beperkt. Zorg er daarom voor dat je ruim voor de stageperiode van je voorkeur solliciteert;
 • Het sollicitatieproces bestaat uit een cv-selectie en een sollicitatieronde, die plaatsvindt in Utrecht;
 • Tijdens je stage is het verplicht om gedurende de gehele stageperiode ingeschreven te staan bij een universiteit.
 • Iedereen is anders, en juist de verschillen in mensen helpen ons om een nog betere bank te zijn. Daarom zijn we benieuwd naar wie jij bent!
Jij en het sollicitatieproces
 • Heb je vragen over de functie-inhoud en het proces? Contactpersoon: Maarten Wijnberg, Corporate Recruiter Young Talent via Maarten.Wijnberg@rabobank.nl.
 • Antwoorden op de meest gestelde vragen vindt u op rabobank.jobs/nl/veelgestelde-vragen.
 • Een veiligheidscontrole maakt deel uit van het proces. · Wij respecteren uw privacy.

Stage informatie

Organisatie: Rabobank

Locatie: Utrecht

Opleidingsniveau:

Periode:

Type: Werkstage

Vergoeding:

Solliciteren