Stagiair Juridische Zaken

Organisatie
Locatie
Amsterdam
Opleidingsniveau
WO
Periode
Type
Werkstage
Vergoeding
Deze stage is niet meer vacant

Werk mee aan juridische vraagstukken met impact op financiële stabiliteit en duurzame welvaart als stagiair Juridische Zaken bij DNB!

Jij hebt impact

Bij DNB kom je te werken in het hart van de financiële wereld. Je maakt gedurende twee maanden kennis met verschillende juridische werkterreinen. We zetten je onder begeleiding van ervaren juristen in op lopende dossiers en je denkt mee over allerlei vraagstukken. Kortom, je krijgt door deze stage zowel in de breedte als in de diepte een goede indruk van alle juridische zaken die binnen DNB spelen.

Zo doe je dat als stagiair Juridische Zaken bij DNB

Tijdens je stage word je ingezet op allerlei vraagstukken. Denk hierbij aan de volgende onderwerpen: welke rol kunnen centrale banken spelen in een financiële crisis? Wie houdt er toezicht op aanbieders van cryptodiensten? Wat is de rol van DNB in de strijd tegen financieel economische criminaliteit? Wat zijn de gevolgen van klimaatverandering voor het toezicht door DNB op financiële instellingen? Heeft DNB aan een bepaalde financiële instelling terecht een boete opgelegd?

Concreet betekent dit dat je juridisch onderzoek doet, wat resulteert in adviezen en onderdelen van processtukken. Hiervoor bekijk je (nieuwe) wet- en regelgeving, literatuur en jurisprudentie en overleg je met onze interne experts. Tijdens je stage geef je ook een presentatie over een door jou gekozen onderwerp. Daarnaast denk je mee over lopende dossiers en notuleer je bij zienswijze- en hoorzittingen. Ook is er ruimte voor het bijwonen van bankbrede lezingen/workshops en activiteiten van onze interne netwerken. Dit onder begeleiding van twee enthousiaste buddy’s van Juridische Zaken.

Hier doe je dat

De divisie Juridische Zaken (JUZA) adviseert de directie en alle divisies binnen DNB. De divisie bestaat uit zo’n 60 juristen, met verschillende achtergronden en expertises. Zij zijn verdeeld over vier afdelingen: Centrale Bank, Bedrijfsjuridisch en Resolutie (CB&R), Toezicht - Advies (TA), Toezicht - Procedures & Privacy (TP&P) en Compliance, Integriteit en Bestuurlijke Sancties (CIBS). Daarmee bestrijkt JUZA een groot aantal rechtsgebieden, zoals financieel toezichtrecht, bestuursrecht, Europees recht, contractenrecht, goederenrecht, ondernemingsrecht en aansprakelijkheidsrecht. Extern onderhouden de juristen van JUZA contacten met onder andere de Europese Centrale Bank, het Ministerie van Financiën en diverse commerciële partijen. Steeds moet worden ingesprongen op nieuwe ontwikkelingen op de markt en in Europa. Hierdoor komen de meest actuele vraagstukken aan bod en biedt DNB een dynamische werkomgeving.

Bij DNB werken we hybride. Ons kantoor in Amsterdam is onze thuisbasis, de plek waar we elkaar ontmoeten, waar we met elkaar kennis delen en (samen)werken. Normaal gesproken werk je ten minste 50% van de tijd vanuit ons kantoor in Amsterdam.

Wil je meer weten over het werk bij Juridische Zaken? Bezoek de Juridische inhousedag op 16 maart!

Dit breng je mee

Je leert graag nieuwe dingen en gaat energiek en initiatiefrijk op nieuwe situaties af. Je kunt goed analyseren en bent in staat om je zowel schriftelijk als verbaal goed uit te drukken.

Waar zijn we verder nog naar op zoek?

  • Je bent een WO-rechtenstudent in de masterfase van je studie.
  • Je hebt kennis van het Nederlandse recht (in ieder geval bestuursrecht en privaatrecht).
  • Je kunt uitstekend communiceren, zowel mondeling als schriftelijk, in het Nederlands.
  • Je hebt interesse in de financiële sector.
  • Je bent beschikbaar in september en oktober 2023 voor een periode van twee maanden.

Dit bieden we je

Een stage midden in de financiële en economische actualiteit. Bij een diverse, betrouwbare en maatschappelijk betrokken organisatie, die voortdurend inspeelt op de veranderende eisen van onze omgeving en die doorlopend innoveert. Dit biedt jou volop kansen je verder te verdiepen en nieuwe ervaringen op te doen.

  • Een stagevergoeding van € 570,-- bruto per maand, op basis van een 36-urige werkweek.
  • Als je geen OV-jaarkaart hebt, ontvang je een volledige vergoeding van je OV-reiskosten woon-werkverkeer.
  • Een 36-urige werkweek met variabele werktijden, je kunt bijvoorbeeld 4 dagen van 9 uur werken.
  • Toegang tot interne cursussen, workshops en sportfaciliteiten.Een laptop en flexwerkplek.
  • Je kunt je aansluiten bij onze actieve interne netwerken, zoals JongDNB, DiverseDNB, DNB Pride, Female Capital en DNB International. Zij verzorgen regelmatig inhoudelijke en sociale activiteiten, zoals lezingen, lunchseminars en borrels. Een geweldige manier om een netwerk op te bouwen binnen DNB waar je ook later in je professionele carrière nog veel plezier van zult hebben!

Solliciteer nu!

Heb jij interesse om aan de slag te gaan als stagiair bij Juridische Zaken? Solliciteer dan direct op deze stage! Als sollicitatie ontvangen we graag uiterlijk 16 april 2023 een overtuigende motivatiebrief en je complete CV. Onderdeel van de sollicitatieprocedure is een sollicitatiegesprek met de stagecoördinatoren bij JUZA. Deze gesprekken zullen begin april plaatsvinden op ons kantoor in Amsterdam.

Wil je ons nog wat beter leren kennen? Bekijk hier de video's en testimonials van collega's en luister naar onze podcasts. Heb je eerst nog vragen? Hieronder staan onze contactgegevens, we vertellen je graag meer!

Voor de justitiële screening is deze functie ingedeeld in profiel 2a, meer informatie over de screening vind je op de pagina Over ons > Sollicitatieproces.

Deze stage is bedoeld om op te solliciteren, niet voor aquisitie.

Stage informatie

Organisatie: Organisatie: De Nederlandsche Bank

Locatie: Amsterdam

Opleidingsniveau: WO

Periode:

Type: Werkstage

Vergoeding:

Meer stages