Stagiair Chief Innovation Office Toezicht

Organisatie
Locatie
Amsterdam
Opleidingsniveau
WO
Type
Werkstage
Vergoeding
Vakgebieden
Deze stage is niet meer vacant

Werk in de volle breedte mee aan de digitalisering van DNB als stagiair bij het Chief Innovation Office Toezicht.

Jij hebt impact

Bij DNB werk je met impact op financiële stabiliteit en duurzame welvaart. Technologische ontwikkelingen en digitalisering hebben grote invloed op de financiële sector en het toezicht. Om te zorgen dat onze kennis van technologische ontwikkelingen in de markt up-to-date is én om ons toezicht te digitaliseren heeft DNB een digitale strategie opgesteld: de route naar ons doel om een smart supervisor te worden. We willen graag tijdig kunnen anticiperen op deze ontwikkelingen, bijvoorbeeld om nieuwe risico’s snel te signaleren en daarop in te grijpen. Tegelijkertijd biedt toepassing van geavanceerde data & analytics-technieken kansen voor zowel het toezicht van DNB als toepassingen in de financiële sector.  Denk hierbij aan onderzoeken op het gebied van Artificial Intelligence, Natural Language Processing en Low-code.

Zo doe je dat als stagiair bij DNB
Binnen het CIOT krijg je alle ruimte om innovatie te realiseren. Bijvoorbeeld bij de ontwikkeling van pilots. Pilots voeren wij veelal samen met gebruikers uit om de toegevoegde waarde aan te tonen, zowel binnen als buiten DNB. Omdat je in deze rol samenwerkt met collega’s vanuit de hele organisatie bouw je actief een netwerk op. Ook stap je soms in diverse rollen, zoals business analist of projectleider, hiermee krijg je de kans om verschillende vaardigheden te ontwikkelen. Je wordt direct betrokken en leert van de grote hoeveelheid kennis die aanwezig is.

Wat ga je precies doen?

 • Ondersteunen en coördineren van pilots binnen DNB en in samenwerking met organisaties buiten DNB.
 • Meewerken aan het organiseren van evenementen en communicatie uitingen.
 • Verbinding maken tussen nieuwe technologieën en toezicht van DNB.
 • Meewerken aan innovatie onderzoeken.
 • Ondersteunen in de opschaling van succesvolle pilots.

Hier doe je dat

Je kunt terecht bij verschillende afdelingen van het CIOT, afhankelijk van je profiel en match. Het team P&O voert innovatieonderzoeken uit voor alle toezicht divisies en resolutie binnen DNB. Je hebt dan ook te maken met uiteenlopende onderwerpen. De onderwerpen waar aan gewerkt wordt zijn breed en staan in het doel om te toetsen of er toegevoegde waarde voor onze stakeholders gerealiseerd kan worden. De onderwerpen kunnen zich richten op het toepassen van een nieuwe AI oplossing of hulpmiddelen die daarin voorzien. Een andere mogelijkheid is om in het iForum team samen met organisaties buiten DNB te werken aan digitaliseringsonderwerpen. Bijvoorbeeld bij de ontwikkeling van het portaal Mijn DNB, de verantwoorde toepassing van AI of de verkenning van nieuwe manieren van datagedreven toezicht. Waar je ook start, samen -leren en -werken zijn cruciaal.

Bij DNB werken we deels op kantoor, deels thuis; we hanteren daarbij een 50-50-richtlijn. We komen met name naar ons kantoor in Amsterdam om samen te werken en elkaar te ontmoeten. Natuurlijk zorgen we dat je ook thuis uitstekend kunt werken met laptop en een goede thuiswerkplekinrichting.

Dit breng je mee

Je bent energiek, toont initiatief en hebt een sterk verantwoordelijkheidsgevoel. Je bent niet bang om mensen te benaderen en bent in staat om snel een netwerk binnen DNB op te bouwen. Eigen inbreng en pro-activiteit worden zeer op prijs gesteld. 
Waar zijn we verder nog naar op zoek?

 • Je bent een wo-student, bijvoorbeeld in de richting van (bedrijfs)economie, (technische) bedrijfskunde, Data science / Artificial Intelligence of language and communication technologies. Meerdere studierichtingen hebben raakvlakken met onze werkzaamheden. Volg jij een andere wo-studie en heb je affiniteit met de onderwerpen, dan ontvangen wij ook graag je sollicitatie.
 • Je hebt affiniteit met de nieuwe technologieën zoals Artificial Intelligence, Natural Language Processing, en Low-code platform. 
 • Je hebt ervaring met het coördineren van initiatieven.
 • Je beschikt over uitstekende communicatieve en sociale vaardigheden.
 • Je bent beschikbaar voor een stage van bij voorkeur zes maanden, 36 uur per week.

Dit bieden we je

Een stage midden in de financiële en economische actualiteit. Bij een betrouwbare en maatschappelijk betrokken werkgever in Amsterdam, die voortdurend inspeelt op de veranderende eisen van onze omgeving. En die doorlopend innoveert. We staan als instelling midden in de samenleving. Onze mensen zijn gedreven en betrokken bij hun werk binnen een maatschappelijk context. Wij zien een diverse en inclusieve werkomgeving als één van de voorwaarden om als organisatie succesvol te zijn en onze doelstelling te blijven bereiken. Dit biedt jou volop kansen je verder te verdiepen en nieuwe ervaringen op te doen.

 • Een stagevergoeding van € 650,-- bruto per maand, op basis van een 36-urige werkweek.
 • Als je geen studentenreisproduct hebt ontvang je een volledige vergoeding van je ov-reiskosten woon-werkverkeer.
 • Een 36-urige werkweek met variabele werktijden, je kunt bijvoorbeeld 4 dagen van 9 uur werken.
 • Toegang tot interne cursussen, workshops en sportfaciliteiten.
 • Een laptop en flexwerkplek.
 • Je kunt je aansluiten bij JongDNB, de vereniging voor en door jonge medewerkers van DNB. JongDNB verzorgt inhoudelijke en sociale activiteiten, denk aan studiereizen, lunchseminars en maandelijkse borrels. Een geweldige manier om een netwerk op te bouwen binnen DNB waar je ook later in je professionele carrière nog veel plezier van zult hebben.

Solliciteer nu!

Wil jij als stagiair werken met impact? Solliciteer dan direct op deze stage! Als sollicitatie ontvangen we graag een motivatiebrief en je complete cv.

Wil je ons nog wat beter leren kennen? Bekijk hier de video's en testimonials van collega's en luister naar onze podcasts. Heb je eerst nog vragen? Hieronder staan onze contactgegevens, we vertellen je graag meer!

Voor de justitiële screening is deze functie ingedeeld in profiel 2a. Meer informatie over de verschillende screeningsprofielen vind je op deze pagina.

Deze stage is bedoeld om op te solliciteren, niet voor acquisitie.

Stage informatie

Organisatie: De Nederlandsche Bank

Locatie: Amsterdam

Opleidingsniveau: WO

Periode:

Type: Werkstage

Vergoeding: