Juridisch administratief stagiair MBO

Organisatie
Locatie
Amsterdam
Opleidingsniveau
WO
Type
Werkstage
Vergoeding
Vakgebieden
Deze stage is niet meer vacant

Draag bij aan het werk van het Expertisecentrum Markttoegang als juridisch administratief stagiair bij DNB.

Jij hebt impact

Bij DNB werk je met impact op financiële stabiliteit en duurzame welvaart. Als stagiair bij het Expertisecentrum Markttoegang (ECM) bied je juridisch administratieve ondersteuning. ECM houdt zich bezig met de toetreding van financiële instellingen tot de markt. Je kijkt mee bij werkzaamheden met een hoge actualiteitswaarde; bij nieuwe trends en ontwikkelingen op het gebied van fintech en nieuwe Europese regelgeving speelt het Expertisecentrum Markttoegang een belangrijke rol.

Zo doe je dat als juridisch administratief stagiair bij DNB

Onder directe begeleiding van de verantwoordelijke toezichthouder en stagebegeleider leer je de wereld van het Expertisecentrum Markttoegang kennen.

Wat ga je precies doen?

 • Controleren en verzendklaar maken brieven.
 • Nieuwe dossiers aanmaken in de verschillende systemen van DNB, waaronder Sharepoint / CRM.
 • Bij binnenkomst nieuwe dossiers; de templates voor afhandeling in het Sharepointdossier hangen (brief, beoordelingsverslag, etc).
 • Afgeronde dossiers administratief afhandelen; checklist invullen, Sharepointdossier checken op juiste naamgeving.
 • Instellingen die door uitschrijving bij de KvK automatisch ook bij DNB worden uitgeschreven, controleren op actieve registraties. Een overzicht maken zodat we kunnen bepalen of deze registraties beëindigd kunnen worden.
 • Opvoeren van data in CRM.

Hier doe je dat

ECM is sectorgericht opgedeeld in kennisgroepen. Elke kennisgroep bestaat uit meerdere senior toezichthouders. Per dossier werken zij samen met de collega’s van uitvoerend toezicht en waar relevant ook met het Expertisecentrum toetsingen.

De afdeling bestaat uit een enthousiaste groep van medewerkers met verschillende achtergrond (economisch, juridisch). Binnen de afdeling staat teamwork voorop en heerst een informele sfeer. Collega's zijn altijd bereid elkaar te helpen bij de verschillende vraagstukken die zich aandienen.

Dit breng je mee

Je bent een enthousiaste teamplayer. Je bent nauwkeurig en kunt gestructureerd werken. We verwachten dat je met jouw affiniteit voor de materie, leergierigheid en capaciteiten zaken snel oppikt. Tot slot deins je er niet voor terug om feedback te ontvangen of te geven. Je zorgt er op die manier voor dat we onszelf en onze processen continue kunnen verbeteren.

Waar zijn we verder nog naar op zoek?

 • Je bent 3e of 4e jaars MBO student juridisch administratieve dienstverlening.
 • Je hebt goede kennis van Excel.
 • Je schriftelijke en mondelinge vaardigheden zijn uitstekend.
 • Je bent bij voorkeur per 1 mei 2024 beschikbaar, in overleg kan er ook later worden begonnen. De stage duurt minimaal 4 maanden en bij voorkeur 6 maanden.

Dit bieden we je

Een stage midden in de financiële en economische actualiteit. Bij een heel diverse, betrouwbare en maatschappelijk betrokken organisatie, die voortdurend inspeelt op de veranderende eisen van onze omgeving. En die doorlopend innoveert. Dit biedt jou volop kansen je verder te verdiepen en nieuwe ervaringen op te doen. Dit allemaal in Amsterdam, prima per openbaar vervoer bereikbaar!

 • Een stagevergoeding van €650,-- bruto per maand, op basis van een 36-urige werkweek.
 • Als je geen studentenreisproduct hebt ontvang je een volledige vergoeding van je OV-reiskosten woon-werkverkeer.
 • Een 32 of 36-urige werkweek met variabele werktijden, je kunt bijvoorbeeld 4 dagen van 9 uur werken.
 • Toegang tot interne cursussen, workshops en sportfaciliteiten.
 • Een laptop en flexwerkplek.
 • Je kunt je aansluiten bij JongDNB, de vereniging voor en door jonge medewerkers van DNB. JongDNB verzorgt inhoudelijke en sociale activiteiten. Een geweldige manier om een netwerk op te bouwen binnen DNB waar je ook later in je professionele carrière nog veel plezier van zult hebben!

Solliciteer nu!

Wil jij als stagiair werken met impact? Solliciteer dan direct op deze stage! Als sollicitatie ontvangen we graag uiterlijk 6 maart 2024 een motivatiebrief en je complete cv. Heb je eerst nog vragen? Hieronder staan onze contactgegevens, we vertellen je graag meer!

Voor deze stage is een justitiële screening van toepassing, de stage ingedeeld in profiel 2a. Meer informatie over de screening vind je op de pagina Over ons > Sollicitatieproces.

Deze stage is bedoeld om op te solliciteren, niet voor acquisitie.

Stage informatie

Organisatie: De Nederlandsche Bank

Locatie: Amsterdam

Opleidingsniveau: WO

Periode:

Type: Werkstage

Vergoeding:

Meer stages