Stagiair Juridische Zaken

Organisatie
Locatie
Amsterdam
Opleidingsniveau
WO
Type
Werkstage
Vergoeding
Deze stage is niet meer vacant

Wil jij weten wie de directie van DNB adviseert over het toezicht op aanbieders van cryptodiensten? Benieuwd wat de rol van DNB is in de strijd tegen financieel economische criminaliteit? Of wie zorgt voor waterdichte contracten bij de verhuizing van het goud? Ben je nieuwsgierig naar de gevolgen van klimaatverandering voor het toezicht door DNB op financiële instellingen? Solliciteer dan nu voor een stage tijdens de zomermaanden bij Juridische Zaken!

Jij hebt impact

Bij DNB werk je met impact aan financiële stabiliteit en duurzame welvaart. Je komt te werken in het hart van de financiële wereld. Je maakt gedurende twee maanden kennis met verschillende juridische werkterreinen. We zetten je onder begeleiding van ervaren juristen in op lopende dossiers en je denkt mee over allerlei vraagstukken. Kortom, je krijgt door deze stage zowel in de breedte als in de diepte een goede indruk van alle juridische zaken die binnen DNB spelen.

Zo doe je dat als juridisch stagiair bij DNB

Tijdens je stage word je ingezet op lopende dossiers en vraagstukken. Denk hierbij aan de volgende onderwerpen: welke rol kunnen centrale banken spelen in een financiële crisis? Welke vereisten gelden voor het opzetten van een betaalsysteem? Zitten er in een bepaald contract voorwaarden die minder gunstig zijn voor DNB? Welke eisen worden gesteld aan leden van een Raad van Commissarissen? Heeft DNB aan een bepaalde financiële instelling terecht een boete opgelegd? Is een bankvergunning in lijn met ons eigen DNB-beleid? Aan welke integriteitsregels moet DNB zelf voldoen?

Hier doe je dat

De divisie Juridische Zaken (JUZA) adviseert de directie en alle divisies binnen DNB. De divisie bestaat uit zo’n 70 juristen, met verschillende achtergronden en expertises. Zij zijn verdeeld over vier afdelingen: Centrale Bank, Bedrijfsjuridisch en Resolutie (CB&R), Toezicht - Advies (TA), Toezicht - Procedures & Privacy (TP&P) en Compliance, Integriteit & Bestuurlijke Sancties (CIBS). Daarmee bestrijkt JUZA een groot aantal rechtsgebieden, zoals financieel toezichtrecht, bestuursrecht, Europees recht, contractenrecht, goederenrecht, ondernemingsrecht en aansprakelijkheidsrecht. Extern onderhouden de juristen van JUZA contacten met onder andere de Europese Centrale Bank, het Ministerie van Financiën en diverse commerciële partijen. Steeds moet worden ingesprongen op nieuwe ontwikkelingen op de markt en in Europa. Hierdoor komen de meest actuele vraagstukken aan bod en biedt DNB een dynamische werkomgeving.

Bij DNB werken we hybride. Ons kantoor in Amsterdam is onze thuisbasis, de plek waar we elkaar ontmoeten, waar we met elkaar kennis delen en (samen)werken. Normaal gesproken werk je ten minste 75% van de tijd vanuit ons kantoor in Amsterdam.

Dit breng je mee

Je leert graag nieuwe dingen en gaat energiek en initiatiefrijk op nieuwe situaties af. Je kunt goed analyseren en bent in staat om je zowel schriftelijk als verbaal goed uit te drukken.

Waar zijn we verder nog naar op zoek?

 • Je bent een WO-rechtenstudent in de masterfase van je studie.
 • Je hebt kennis van het Nederlandse recht (in ieder geval bestuursrecht en privaatrecht).
 • Je kunt uitstekend communiceren, zowel mondeling als schriftelijk, in het Nederlands.
 • Je hebt interesse in de financiële sector.
 • Je bent per 1 juli beschikbaar voor een periode van twee maanden.

Dit bieden we je

Een stage midden in de financiële en economische actualiteit. Bij een betrouwbare en maatschappelijk betrokken werkgever in Amsterdam, die voortdurend inspeelt op de veranderende eisen van onze omgeving. En die doorlopend innoveert. We staan als instelling midden in de samenleving. Onze mensen zijn gedreven en betrokken bij hun werk binnen een maatschappelijk context. Wij zien een diverse en inclusieve werkomgeving als één van de voorwaarden om als organisatie succesvol te zijn en onze doelstelling te blijven bereiken. Benieuwd hoe wij dat doen en wat onze collega’s hiervan vinden? Lees en bekijk hier meer.

De overige stagevoorwaarden van DNB:

 • Een stagevergoeding van € 650,-- bruto per maand, op basis van een 36-urige werkweek.
 • Als je geen studentenreisproduct hebt ontvang je een volledige vergoeding van je ov-reiskosten woon-werkverkeer.
 • Een 36-urige werkweek met variabele werktijden, je kunt bijvoorbeeld 4 dagen van 9 uur werken.
 • Toegang tot interne cursussen, workshops en sportfaciliteiten.
 • Een laptop en flexwerkplek.
 • Je kunt je aansluiten bij JongDNB, de vereniging voor en door jonge medewerkers van DNB. JongDNB verzorgt inhoudelijke en sociale activiteiten, denk aan studiereizen, lunchseminars en maandelijkse borrels. Een geweldige manier om een netwerk op te bouwen binnen DNB waar je ook later in je professionele carrière nog veel plezier van zult hebben.

Solliciteer nu!

Heb jij interesse om aan de slag te gaan als stagiair bij Juridische Zaken? Solliciteer dan direct! Als sollicitatie ontvangen we graag 25 maart 2024 een overtuigende motivatiebrief en je complete CV. Onderdeel van de sollicitatieprocedure is een sollicitatiegesprek met de stagecoördinatoren bij JUZA.

Wil je ons nog wat beter leren kennen? Bekijk hier de video's en testimonials van collega's en luister naar onze podcasts. Heb je eerst nog vragen? Hieronder staan onze contactgegevens, we vertellen je graag meer!

Voor de justitiële screening is deze functie ingedeeld in profiel 2a, meer informatie over de screening vind je op de pagina Over ons > Sollicitatieproces.

Deze stagevacature is bedoeld om op te solliciteren, niet voor acquisitie.

Stage informatie

Organisatie: De Nederlandsche Bank

Locatie: Amsterdam

Opleidingsniveau: WO

Periode:

Type: Werkstage

Vergoeding:

Meer stages