Coöperatief Traineeship Zuid Holland

Organisatie
Locatie
Rotterdam
Vakgebieden

Coöperatief Traineeship – Rabobank

Ben jij op zoek naar een baan met veel afwisseling en wil je ervoor zorgen dat jouw lokale leefgebied een stuk duurzamer wordt? Ben jij klaar om regionaal impact te maken? Wil je dicht bij de klant staan en ben je benieuwd wat werken bij een bank betekent? Bij Rabobank bieden we jou de kans om de beste versie van jezelf te worden. Ons Coöperatief Traineeship, dat in oktober begint, is dé springplank om jouw carrière vorm te geven. Hier ontdek je de mogelijkheden binnen verschillende afdelingen van lokale Rabobanken en werk je mee aan uitdagende opdrachten en business cases om onze lokale dienstverlening te optimaliseren.

Rabobank

Als coöperatieve bank zonder aandeelhouders en met een missie zetten we ons samen met klanten, leden en partners in voor een toekomstbestendige samenleving en grote maatschappelijke uitdagingen. Met als uitgangspunt dat we samen meer bereiken dan alleen. Daarbij richten we ons op drie grote wereldwijde transities:

 • Voedseltransitie
 • Klimaat- & energietransitie
 • Transitie naar een meer inclusieve samenleving

Bij Rabobank geloven we in samenwerking en het creëren van positieve veranderingen in onze lokale gemeenschappen. Hier zijn enkele manieren waarop we lokaal impact maken:

 • Coöperatieve Initiatieven: In 2023 hebben we besloten om 400 miljoen euro beschikbaar te stellen om klanten, leden en medewerkers te helpen bij de transitie naar een duurzamere toekomst. Dit omvat onder andere het coöperatieve dividend van de bank, sociale en maatschappelijke bijdragen aan lokale energie- en voedseltransities, en initiatieven zoals Rabo ClubSupport en de Rabo Foundation.
 • Rabo Impactfonds: Met het Rabo Impactfonds zetten we onze kennis en verbindingskracht in om oplossingen te realiseren voor maatschappelijke thema’s zoals Financieel Gezond Leven, Duurzaam Wonen, Duurzaam Ondernemen, Banking4Food, en initiatieven die bijdragen aan de Energietransitie.

Wat houdt het coöperatief traineeship in?

Als het gaat over maatschappelijk impact maken, dan onderscheiden we een aantal aspecten die allen bijdragen aan de realisatie hiervan. We helpen onze klanten door financiële oplossingen te ontwikkelen én te adviseren, door onze kennis te delen en door te verbinden in lokale netwerken. Als coöperatief bankier van de toekomst maak je tijdens het traineeship kennis met deze diverse aspecten. We zijn op zoek naar mensen die lokale ondernemers willen laten groeien door met ze in gesprek te gaan over verduurzaming van hun bedrijf of onze particuliere klanten willen helpen door duurzame woonkansen bereikbaar te maken voor iedereen.

Je verkent diverse afdelingen binnen een lokale bank regio van Nederland en leert zo verschillende functies kennen. We bieden een contract van 18 maanden waarin je 4 rotaties doet binnen jouw regio. Binnen die periode zal je verschillende producten en klantgroepen van Rabobank ontdekken. Of het nu gaat om lokale ondernemers of particuliere klanten, wij staan letterlijk naast de klant. Je krijgt de vrijheid om gedurende het programma zelf keuzes te maken in jouw loopbaanpad; wil jij jezelf bijvoorbeeld meer specialiseren of vind je het juist leuk om brede taken te hebben.

‘Growing a Better World Together. Met grote en kleine initiatieven willen we de wereld een beetje beter maken. Dat begint lokaal, door van betekenis te zijn in de omgeving. Wanneer jij je kwetsbaar durft op te stellen en denkt in mogelijkheden kun je echt het verschil maken als Coöperatief trainee!’  Elske Koopman-Huitema, Young Talent Manager. 

Daarnaast denk jij mee over duurzame oplossingen en werk je aan projecten die écht impact maken voor jezelf, onze klanten en de Rabobank. Je helpt anderen met jouw vernieuwende en kritische blik met de uitdagingen waar zij voor staan. Maar je blijft ook jezelf ontwikkelen, samen met alle andere trainees die starten in één van onze talentprogramma’s volg je een ontwikkelprogramma waar jouw leerdoelen centraal staan. Dit traineeship is dé kans om jezelf versneld te ontwikkelen, als professional en als mens.

Voorbeelden van werkzaamheden zijn:

 • Je gaat met onze Food&Agri klanten in gesprek waarin aandacht voor de klant in deze onzekere tijd centraal staat. Elke klant heeft zo zijn eigen uitdagingen als het gaat om duurzaamheid en energie. Samen met de klant breng je de persoonlijke uitdagingen in kaart. 
 • Starters op de woningmarkt hebben het lastig, je brengt in kaart wat de wensen en behoeften zijn van deze doelgroep en komt met concrete adviezen als het gaat om de klantbediening. 
 • Aardwarmte speelt een belangrijke rol bij de energietransitie. Een scale-up is betrokken bij een ambitieus project om het gebruik hiervan naar een hoger plan te kunnen tillen en heeft daarvoor financiële middelen nodig. Rabobank ondersteunt startups en scale-ups bij hun groei en samen met een accountmanager zoek je naar financieringsmogelijkheden voor deze specifieke klantgroep.
 • Waar je wieg staat, mag niet je toekomst bepalen. Helaas is dit toch vaak het geval en neemt in Nederland kansenongelijkheid toe. Steeds vaker spelen achtergrond, de thuissituatie of financiën een rol in de ontwikkeling van schoolgaande kinderen. Samen met collega’s en externe partijen vanuit het netwerk van de bank ben je betrokken bij het opzetten van een Coöperatiekring dat zich richt op kansengelijkheid voor kinderen in de regio.

Na afloop van het traineeship ben je klaar om als coöperatief bankier aan de slag te gaan, bijvoorbeeld in de rol van Financieringsspecialist, Accountmanager MKB of Financieel Adviseur in de regio.


Heb jij 0-2 jaar werkervaring, een hbo- of wo-diploma op zak en houd je niet van stilzitten? Bij Rabobank zoeken we enthousiaste en gedreven professionals die zichzelf, maar ook vooral onze klanten willen helpen groeien. Herken je jezelf in onderstaande wensen? Solliciteer dan nu en hopelijk zien we elkaar snel!

 • Passie voor de mens: Jij bent gedreven en hebt een hart voor onze klanten. Je wilt hen écht verder helpen.
 • Flexibiliteit: Je bent flexibel en bereid om te reizen voor het traineeship. In elke kring hebben we meerdere kantoren waar klantbediening plaatsvindt en een deel van de trainingen vinden bijvoorbeeld plaats in Utrecht (gemiddeld 1x per week).
 • Affiniteit met financiële dienstverlening: Bankieren zit wellicht nog niet in jouw bloed, maar je wilt de wereld van financiën leren begrijpen of hierin excelleren. Tijdens het traineeship ga je met ervaren adviseurs mee naar klanten en volg je vakinhoudelijke trainingen op het gebied van balanslezen en zakelijk financieren.
 • Commerciële drive en klantgerichtheid: Elke dag streef je naar beter. Je hebt een scherp oog voor commerciële kansen en klantbehoeften.
 • Feedback maakt jou sterker: Je staat open voor verbetering en wilt continu leren.
 • Engels ga je niet uit de weg: Je kan overweg in het Engels, zowel mondeling als schriftelijk. De voertaal in het persoonlijk ontwikkeltraject is Engels.

Dit bieden we jou 

 • € 3165,-  bruto per maand obv 36 uur
 • 13e maand en 8% vakantiegeld 
 • extra budget van 10% van jouw bruto maandsalaris dat je kan besteden zoals jij wilt. Koop extra vakantiedagen, stort extra geld in je pensioen of laat het budget deels uitbetalen 

Dit is een selectie van de arbeidsvoorwaarden voor het Coöperatief Traineeship op basis van een 36-urige werkweek. Alle arbeidsvoorwaarden vind je op rabobank.jobs/nl/arbeidsvoorwaarden. 

Goed om te weten

 • Reageren kan tot en met zondag 2 juni. Wij vragen je om een CV en motivatiebrief toe te voegen aan je sollicitatie.
 • De sollicitatieprocedure bestaat verder uit een assessment, een online interview en een fysieke eind selectiedag op Donderdag 20 juni in Rotterdam.
 • Voor vragen omtrent de vacature of de sollicitatieprocedure mag je contact opnemen met Coporate Recruiter Yuri Veeneman via yuri.veeneman@rabobank.nl
 • Screening is onderdeel van de sollicitatieprocedure. We toetsen op basis van de screeningprocedures die binnen de Rabobank gelden of nieuwe medewerkers voldoende betrouwbaar zijn om werkzaamheden bij de Rabobank te verrichten.  
 • Jouw privacy is belangrijk voor ons. Mocht je hier meer over willen weten, klik dan op deze link.  
 • Iedereen is anders, en juist de verschillen in mensen helpen ons een nog betere bank te zijn. Daarom zijn we benieuwd naar wie jíj bent!

Let op: De vacatures voor het coöperatief traineeship gaan in twee fases uit. Medio april staan de vacatures voor midden- en noord Nederland open en medio mei volgen de overige vacatures.

Traineeship informatie

Organisatie: Rabobank

Locatie: Rotterdam

Opleidingsniveau:

Arbeidsvoorwaarden:

Solliciteren