Monli lanceert zakgeld- en spaarapp voor kinderen

13 december 2016 Banken.nl 2 min. leestijd

Monli Kids is een nieuwe app die ouders helpt om hun kinderen slim te leren omgaan met hun zakgeld. In de app stellen kinderen spelenderwijs spaardoelen voor henzelf, waarover zij hun (virtuele) zakgeld kunnen verdelen.

Kinderen leren dat spullen in winkels geld kosten en dat zij dat geld eerst moeten verdienen/krijgen is voor veel ouders een uitdaging. Concepten als zakgeld, sparen en prijs zijn volgens Monli (Money and Living) voor kinderen soms moeilijk te bevatten. Monli is een initiatief van technologiebedrijf Topicus en ontwikkelt apps voor het ‘tot leven brengen’ van geldzaken. Om ouders te helpen geldzaken tot leven te brengen voor hun kinderen, en hen te leren om slim om te gaan met hun zakgeld, heeft Monli een nieuwe app gelanceerd, genaamd Monli Kids.

Monli kids

“Kinderen begrijpen met Monli Kids al vroeg de waarde van geld. Ze leren op jonge leeftijd dat je moet sparen voor de langere termijn. En ze zetten hun eerste stappen in online bankieren. Waardevolle lessen voor de toekomst”, zegt Rob de Negro van Monli. Met de app beschikt de gebruiker over een digitale kluis. De kluis is beveiligd met een supergeheime code. Ouders stoppen fictief spaargeld in de kluis en de kinderen kunnen het geld in de kluis verdelen over de verschillende spaardoelen die zij hebben aangemaakt. Als een van de spaardoelen van de kinderen gehaald is dan kopen de ouders dit product met echt geld.

De Negro laat weten dat de app verder ontwikkeld zal worden: “In de volgende versie verdienen kinderen punten waarmee ze bijvoorbeeld nieuwe achtergronden kunnen ‘kopen’. Ouders sparen voor korting op digitale leermodules.” Zo wil Monli Kids ook goed spaargedrag stimuleren.