Online broker DEGIRO breidt activiteiten uit naar Europa

02 april 2014 Banken.nl 2 min. leestijd
Meer nieuws over

Online broker DEGIRO is van plan dit voorjaar nog activiteiten te starten in België en later dit jaar uit te breiden naar andere Europese Landen. DEGIRO verwacht in Nederland marktleider BinckBank binnen enkele jaren voorbij te streven. Dat bevestigde directeur Gijs Nagel naar aanleiding van berichtgeving in de Belgische krant De Tijd. Ook buiten Nederland wil de online broker de concurrenten onder druk zetten met een nieuw verdienmodel. Vorige week maakte DEGIRO haar nieuwe verdienmodel bekend.

Als prijsvechter naar de grootste van Europa

Net als in Nederland zal DEGIRO in België als prijsvechter gaan optreden. Nagel wil de particuliere belegger dezelfde tarieven bieden als die in de professionele markt worden betaald en zal met lagere prijzen komen dan zijn concurrenten. Online broker DEGIRO wil ook “de grootste van Europa” worden, wat betekent dat er nog een flink aantal andere landen volgen na België. Dat zegt Gijs Nagel tegenover ABM Financial News.

DEGIRO Europa

Succes in Nederland herhalen in rest van Europa

Het uitbreiden van activiteiten volgt snel na de start van België in Nederland in september vorig jaar. Zowel in Nederland, als in België is BinckBank de belangrijkste concurrent met marktaandelen van zo’n 50% in Nederland en zo’n 15% tot 20% in België. Volgens DEGIRO directeur Gijs Nagel was een snelle uitrol naar andere Europese landen van begin af aan al het plan. Dat schrijft Dow Jones Newswires. “We willen echt gezien worden als een Europese broker. We willen de expansie doorzetten en heel Europa gaan bedienen. Als het succes in Nederland kan worden herhaald, dan kunnen we zelfs de grootste in Europa worden”, aldus Gijs Nagel. DEGIRO is hoogstwaarschijnlijk al de tweede speler op de Nederlandse markt na BinckBank. Dat baseert Gijs Nagel op de gegevens over het marktaandeel en het aantal transacties dat Binckbank publiceert. Nagel denkt wellicht eind volgend jaar op gelijke hoogte te kunnen komen met BinckBank.

Belgen minder prijsgevoelig

DEGIRO onderscheidt zich onder meer door tarieven te hanteren voor particuliere beleggers die tot 80% lager zijn dan die van andere banken. Volgens analist Albert Ploegh van ING zal de komst van DEGIRO in België niet direct leiden tot een reactie van de huidige aanbieders, mede omdat klanten in België relatief trouw zijn aan hun bank. Ploegh voorziet dan ook geen directe prijsdalingen bij BinckBank, dat mogelijk zal kiezen voor een meer defensieve strategie in België met de introductie van Alex Asset Management.